După eliminarea timbrului de mediu, se pregăteşte o nouă taxă pentru şoferi

731

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a anunţat, miercuri, că se gândeşte la un mod de taxare suplimentară a şoferilor. Asta după ce taxa de timbru de mediu a fost eliminată începând cu 1 februarie.

 

Potrivit Mediafax, ministrul Mediului, Daniel Constantin, a anunţat că se gândeşte să introducă o nouă taxă pentru şoferi. Acesta susţine că măsura face parte dintr-un plan de modernizare prin care să existe tot mai puţine maşini poluante pe străzile din România.

“[..] Eu împreună cu alte instituţii ale statului ne gândim, în momentul de faţă, la un sistem modern, astfel încât să nu venim cu taxare suplimentară pe cetăţean, dar în acelaşi timp să ne asigurăm că avem autoturisme din ce în ce mai puţin poluante care să fie pe străzile noastre, mai ales în zonele unde avem aglomerări urbane. O să prezentăm, probabil săptămâna viitoare, un sistem modern, european, pe care l-am gândit, astfel încât să fie toată lumea mulţumită şi să ne atingem obiectivele de mediu”, a declarat ministrul Mediului.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Iara se „coace” o MAGARIE ! Mai… nu le crapa odata capul acestora care fac lucruri total ineficiente si care de fapt nu sunt deloc ” pentru protectia mediului ” ci sunt sustinute de industriasii de masini , ca sa ne fortzeze sa le cumparam masinile noi ?! Nu zice nimeni ca nu este foarte bine si ca cele noi sunt cel mai indicate, dar cine si cati romani au bani pentru cele noi … ?
    CEL MAI EFICIENT ESTE CA TOATA LUMEA SA CONTRIBUIE LA PROTECTIA MEDIULUI , indiferent ca masinile sunt noi sau vechi, ca-s aduse din import sau indigene, ca-s „mari sau mici” … ca au noneuro sau „Euro … 10 ” . ACEST LUCRU SE POATE REALIZA DACA SE INTRODUCE ACEASTA TAXA IN COMBUSTIBILII AUTO .
    Este de notorietate faptul ca tehnic vorbind, orice masina consuma mai mult, cu cat este de tehnologie mai veche, ori are capacitate cilindrica mai mare … si poluarea nu se face numai pe caile de comunicatie publice… ci efectiv peste tot unde acestea vor circula, deci chiar si pe hotar . Circuland, vor consuma combustibili auto. Consumand combustibili auto, vor polua functie de starea tehnica a masinii si capacitatea ei cilindrica si tot asa, platind aceasta taxa inclusa in combustibili, CU ADEVARAT SI CEL MAI BINE SI MAI EFICIENT, VOR SI PLATI PENTRU MEDIUL PE CARE-L POLUEAZA , TOATA LUMEA … FARA DISCRIMINARE , ori circula cu masina pe drum, ori pe hotar, ori are masina veche, ori noua, ori are noneuro, ori „Euro… 10 ” , ori circula cu ea in Bucuresti ori in „Poplaca fundatura” …. sau cine stie ce varf de munte ( cu atat mai mult ) .
    Nu mai umblati cu prostii, ca daca nu va fi asa, nu va fi o taxa de protectie a mediului si va fi o ” taxa de protectie a industriasilor ” , care tin cu dintii sa-si vanda masinile lor foarte scumpe in raport cu posibilitatile noastre sociale si nationale !

LĂSAȚI UN MESAJ