Drumuri blocate pe Valea Bîrgăului! Viscolul dă bătăi de cap autorităților

330

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență anunță că mai multe căi din zona Ciosa – Piatra Fântânele au fost blocate de zăpadă viscolită în ultimele ore.

 

Conform ultimelor informații primite de la jandarmii montani Piatra fântânele, DC 5A Piatra Fântânele – Ciosa a fost blocat  din cauza zăpezii depuse pe carosabil în zona Cabanei Sportivilor, la 1,5 km de DN 17, satul Ciosa fiind izolat. Ca urmare a celor constatate în teren, Comitetul Județean pentru Situații de urgență Bistrița-Năsăud a luat legătura cu autoritățile locale în vederea remedierii acestei situații, prin alocarea unui utilaj care să deszăpezească drumul. În acest moment, situația drumul este deblocat, însă se fac eforturi susținute pentru curățarea drumurilor.

 

Totodată, DC 5C Piatra Fântânele – Dornișoara este blocat aproximativ 2 km de DN 17 și în această zonă au fost direcționate, încă de ieri, utilaje de deszăpezire.

În acest moment, stratul de zăpadă are, la 1.100 m altitudine, aproximativ 25-30 cm, dar ajunge și la 1 – 1,5 m, acolo unde zăpada este viscolită.

Pentru eventualele situații de urgență care pot apărea în zonele respective, în special cele medicale, accesul echipajelor de intervenție (ambulanțe SMURD, respctiv SAJ Bistrița-Năsăud) va fi asigurat cu spijinul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Tiha Bîrgăului care va pune la dispoziție mijloacele necesare.

În următoarele ore, jandarmii montani vor patrula în aria de competență pentru a putea oferi sprijin celor aflați ân dificultate, iar Dispeceratul Integrat ISU – SAJ Bistrița-Năsăud monitorizează, în continuare, zonele cu risc crescut de apariție a unor situații de urgență generate de căderi masive de zăpadă și va direcționa efectivele necesare sprijinirii populației.

Jandarmii montani recomandă turiștilor să se asigure că au un echipament adecvat și să nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc sau pe trasee care sunt închise, să se informeze din timp asupra stăroii vremii, a itinerariului și a condițiilor climatice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ