Dosarul IPJ Gate: Martorii sunt favorabili inculpaţilor! Instanţa a cerut completarea rechizitoriului

758

Dosarul IPJ Gate, în care sunt inculpaţi Ioan Ovidiu Mureşan – fostul şef al IPJ BN, Roberto Hasnăş – fostul şef al Serviciului Rutier Bistriţa-Năsăud, precum şi Leon Cloşcă – fostul comandant al Poliţiei Năsăud, este la faza audierilor de martori. Cei trei au fost trimişi în judecată cu exact trei ani în urmă, pe data de 16 februarie 2015. Primele audieri în acest dosar au început aproximativ un an mai târziu, pe 19 ianuarie 2016, inculpaţii fiind primii care au dat declaraţii în faţa instanţei. La ultimele două termene care au avut loc din declaraţiile martorilor reiese că lucrurile stau cam pe dos în raport cu cele consemnate de procurorii DNA în rechizitoriu. În plus, o solicitare a instanţei către DNA a inflamat spiritele, avocaţii celor inculpaţi considerând că s-au depăşit anumite limite procesuale.

 

Martorii care au fost prezenţi la ultimele două termene în faţa instanţei de la Tribunalul Maramureş au răspuns la întrebări care i-au vizat atât pe Mureşan, Hasnăş şi Cloşcă, dar şi pe ceilalţi inculpaţi din dosar, respectiv Viorel Sîngeorzan, Mihai Manciu, Paul Cîrcu, cât şi pe Dumitru Bîgiu. Ne vom opri asupra celor mai relevante, însă ideea principală este că majoritatea răspunsurilor vin să demonteze acuzaţiile DNA.


Află mai multe detalii cumpărând ziarul Gazeta de Bistriţa de la orice punct de vânzare a presei.

Loading...

3 COMENTARII

  1. Azi-maine, probabil ca, cel putin dupa cum se taraganeaza cercetarile si evolutia judecatii… o sa-i vedeti repusai in functii de pomini ca … , la vechile locuri de munca si statul va fi obligat sa le plateasca si despagubiri … ! INCREDIBIL !
    Toti „astia” sunt pensionati dupa legile speciale si daca veti afla ce pensii au ( asimilate cu „portocalele”… ) , o sa va pice ” sprancenele ” ! Cel putin Hasnas si Closca sunt mai modesti si cu bun simtz… , dar pe Muresan asta pana si astazi daca-l intalnesti prin municipiu, il vezi cum „crapa ” de aroganta si inganfare … !

LĂSAȚI UN MESAJ