Patronul firmei Cridov SRL a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile în urma percheziţiilor efectuate la firma sa. Acesta apare ca inculpat alături de alţii patru. Procurorii îi acuză pe Cristian Mureşan, Rostaş Emanuel Vasile , Luca Alin Raul şi Rostaş Titu de evaziune fiscală ce a provocat un prejudiciu de ordinul milioanelor de lei.

 

Lanţ de firme penale

Cel mai important inculpat din dosarul de evaziune fiscală de peste 5 milioane de euro, CRIDOV, este Mureșan Cristian. Asociat în firmă cu Pop Daniel Gheorghe, anul trecut a inregistrat  o cifra de afaceri de 21 milioane de lei cu profit de 148.000. Mureșan Cristian mai deţine și firmele CRIDAR CONS din Năsaud și TITAN ASFALT din Sibiu ambele având cifre de afaceri de milioane de lei si profituri scăzute.

Un alt acuzat este Mateaș Gheorghe Adrian, fost administrator al firmei TIGER din Bistriţa,care a fost radiată în anul 2012.

Cel de-al treilea acuzat este Rostaș Emanuel Vasile, administrator al firmei ASTRALIS CONSTRUCTII, din Fizeșu Gherlii și fost administrator al firmelor NADEMAN CONSTRUCT, NICORALD, din Fizeșu Gherlii.

Alt inculpat, Luca Alin Raul este administrator al firmelor CRIBANA, DEMALUK UTIL, VIODOM și fost administrator al firmelor RAUL TERM, MACARO CONSTRUCT, firme radiate. De asemenea,  Rostaș Titu este unul dintre acuzaţi.

 

Cridov- firma ce pişca, din toate părţile, contracte

SC Cridov a primit în decembrie 2015 de la DRDP Cluj contractul de deszăpezire pe drumurile naţionale din zonă, în valoare de peste 10 milioane de lei.

În iunie 2015, la sediul Consiliului Judeţean a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor. Contractul de achiziţie publică având ca obiect rest de execuţie lucrări pentru obiectivul „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor“ a fost obţinut de Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA – SC Cridov SRL, cu suma de 13.324.190,24 lei, fără TVA.

Cridov a obţinut şi contractul, în valoare de aproximativ 4 milioane de euro, finanţat din bugetul comunei Floreşti, pentru asfaltarea a 19 străzi din localitate. În 2010, societatea Cridov a asfaltat drumul comunal din comuna Feleacu.

În dosar apare și firma CridarCons, deţinută de Cristian Mureșan.

Alte firme ce apar în dosar sunt: EuromanTransconstruct din Fizeșu Gherlii – deţinută de Vasile Rostaș, Animal Trade din Gilău – deţinută de Vasile Munte și sirianul Al-SagirMohamad, MGA Total Serv – deţinută de italianul SposatoVincenzo, Cribana SRL – Eugen  și Floarea Marca și Energy Eco Sun, care ii are ca  asociaţi pe Sorin Marius Găurean și Titu Rostaș.

Un alt nume de firmă de construcţii de drumuri cu numeroase lucrări în Ardeal ce apare în dosarul penal este Newamport, deţinută de Nicolae Balea.

 

Rromul ce a ciripit dosarul ca să-şi scape pielea

Cel de la care a început dosarul de evaziune de peste 18 milioane de lei, supranumit și DOSARUL CRIDOV, este rudă cu doi dintre inculpaţi!Astfel că, turnătorul dosarului Cridov a fost nimeni altul decât rromul funcţionar din Primăria Florești prins săptămâna trecut în timp ce lua MITĂ.

Vorbim de BEBE DOLARU pe numele său adevărat COCAN SORIN IONUŢ. Acesta este și nepotul fostului consilier de premier, DANA VARGA.

Potrivit surselor din cadrul anchetei, BEBE DOLARU a acceptat să ”îi toarne” pe inculpaţii de la CRIDOV pentru a beneficia de o pedeapsă mai ușoară. În prezent Bebe Dolaru se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în vreme ce pentru luare de mită avea șansele să fie reţinut în arest preventiv până la șase luni. De frica gratiilor, acesta a dezvăluit și metoda prin care verișorul său Rostaș Emanuel făcea evaziune fiscală mână în mână cu cei de la CRIDOV.

 

BEBE Dolaru l-a turnat pe turcul lui MRU

Anchetatorii au mai primit un pont de la BEBE DOLARU în legătură cu cele șase kilograme de aur, când un echipaj de poliţie a depistat pe DN 1 în Florești un autovehicul cu mai multe genţi tip voiaj care conţineau cantităţi mari de bijuterii de aur.

Fiind întrebaţi despre conţinutul acestora, pasagerii din mașină au afirmat verbal că transportă circa 6 kg. de aur (lanţuri, brăţări, inele, cercei). În  momentul în care li s-au solicitat acte de provenienţă pentru aceste bijuterii din aur, aceștia au prezentat un aviz de însoţire a mărfii pentru doar 1772, 57 grame bijuterii aur, dar și acest aviz nu era întocmit în conformitate cu prevederile legale.

Constănţeanul de la care poliţiștii clujeni au confiscat bijuterii de aur de 1 milion de lei a candidat la alegerile europarlamentare alături de Mihai Răzvan Ungureanu, actualul director SIE, care îl lăuda într-o conferinţă de presă, conform Clujust.ro.

Tânărul de la care poliţiștii au confiscare peste 6.000 de grame de bijuterii de aur, în urma unui control în trafic, și care a primti o amendă de 20.000 de lei se numește Aksoy Yavuz, a împlinit 33 de ani cu o zi înainte de controlul poliţiștilor și este patronul firmei Dynasty Gold SRL din Constanţa ce are ca obiect de activitate ”Comert cu amanuntul al ceasurilor si bijuteriilor, in magazine specializate”. Yavuz are dublă cetăţenie, română și turcă, fiind născut la Istanbul.

Aksoy Yavuz a candidat din partea partidului Forţa Civică, condus de Mihai Răzvan Ungureanu, pentru Parlamentul European, în mai 2014. Atunci, MRU defila în campania electorală alături de turco-românul, despre care avea numai cuvinte de laudă.

 

Măsuri preventive: 3 arestări şi doi plasaţi sub control judiciar

Instanţa a decis : Rostaș Emilian și Mateaș Gheorghe Adrian rămân în arest preventiv pentru 30 de zile.

Administratorul CRIDOV SRL, Mureșan Cristian  a fost plasat în arest la domiciliu, iar Rostaș TITU și Luca Alin RAUL au primit ca măsură preventivă: control judiciar.

Potrivit surselor pentru Rostaș Emilian și Mateaș Gheorghe, instanţa a decis reţinerea în arest deoarece unul dintre aceștia ar fi distrus dovezi incriminatorii, iar celălalt ar figura într-un alt dosar de evaziune fiscală.

Astfel că, Gazeta de Cluj a făcut cercetări suplimentare şi surpriză: copilul bărbatului cu care trăieşte Dana Varga(fostă consilieră a premierilor Victor Ponta şi Crin Antonescu), rromul Emilian Vasile Rostaş este cel care a distrus documentele incriminatorii ce demonstrau actele ilegale de evaziune fiscală.

Cristian Mureșan, acționarul firmei Cridov apare în dosar pentru spălare de bani. Din încheierea penală transmisă Gazetei de Cluj se precizează că ”acesta s-a sustras în perioada menționată de la plata sumei de 6.612.600 lei, aproximativ 1,5 milioane de euro, bani a căror sursă primară a fost tot bugetul de stat și inculpatul nu dorește să plătească acel TVA care ar reveni în urma afacerilor cinstite tot bugetului de stat. Consideră că gravitatea pericolului constă în faptul că infracțiunea se întinde pe aproximativ 5 ani, fiind comisă în formă continuată, inculpatul dovedind astfel o perseverență, iar acesta și face parte dintr-un anturaj format din persoane care își câștigă existența din comiterea acestor infracțiuni. Arată în acest sens că inculpatul Mateaș Gheorghe Adrian a fost condamnat până în prezent de 3 ori pentru comitrerea infracțiunii de evaziune fiscală, ori Rostaș Emanuel Vasile, care nu numai livrează personal facturi, dar are multi membri ai familiei implicați în această activitate. Indică faptul că doamna Rostaș Mariana la un moment dat restituie un împrumut de 2.870.000 de lei domnului Mureșan Cristian, deci un împrumut de aproape 3 milioane de lei, de la o persoană care nu are cum să producă aceste venituri conform constatărilor efectuate de specialiștii antifraudă detațați la unitatea de Parchet”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.