„Doriți o cafea? Vă trimitem o dronă”, scenariu nu tocmai SF

66

Poșta franceză a anunțat joi că va recurge la metoda livrării coletelor cu ajutorul dronelor, după doi ani de teste. Pachetele vor fi transmise o dată pe săptămână, folosind un culoar aerian de 15 kilometri, din sud-estul țării, informează AFP, citată de Agerpres.

 

Livrarea pachetelor cu ajutorul dispozitivelor zburătoare fără pilot a stârnit adevărate pasiuni în mai multe țări. Poșta franceză susține că programul său de livrare este o premieră deoarece reprezintă „prima linie comercială regulată”. Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) a dat undă verde procedurii.

Drona poate parcurge o distanță de 20 de kilometri, poate atinge viteza de 30 de kilometri pe oră și poate transporta o greutate de 3 kilograme.

În Statele Unite, prima livrare cu drona a fost efectuată în luna iulie de către un magazin care a făcut un parteneriat cu lanțul „7-Eleven” pentru a trimite un sandviș cu pui, o cafea și o gogoașă către o reședință privată din Reno, Nevada.

Compania americană de comerț online Amazon a anunțat la rândul său că a efectuat prima livrare a unui colet prin intermediul unei drone, potrivit unui videoclip publicat miercuri pe pagina sa de Internet. Într-un mesaj pe Twitter, directorul general de la Amazon a precizat că livrarea a durat 13 minute și a inclus un modul de recepție de televiziune în sistem streaming „Fire TV” și o pungă de floricele de porumb.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ