Doi miniștri și un viceprimar sunt acuzați de fapte de corupție

282

Trei miniștri acuzați de fapte de corupție, dintre care unul este și vicepremier.

Potrivit sursei Digi24 primul ce a intrat în vizorul procurorilor anticorupție a fost Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul.

Acesta ar fi suspectat de ”aranjarea” unui concurs pentru angajarea de funcționari publici pe funcții contractuale. Ilie este suspectat de instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.

DNA a solicitat Camerei Superioare, pe 25 august, încuviințarea începerii urmăririi penale, dar până acum nu s-a dat un vot pe această cerere. Ultima fază consumată a fost cea a audierii în Comisia juridică, la mijlocul lunii septembrie. Urmează redactarea raportului, dezbaterea și votul în plen.

Alți doi membri ai Cabinetului Tudose au devenit vineri subiecți ai unui dosar de corupție. Este vorba de vicepremierul Sevil Shhaideh și de ministrul delegat Rovana Plumb. Împotriva primeia, nefiind parlamentar, DNA a început deja urmărirea penală. În ceea ce o privește pe Rovana Plumb, pentru începerea urmăririi penale este nevoie de încuviințarea Camerei Deputaților.

Cele două sunt implicate în dosarul ”Belina”, dosar în care procurorii DNA susțin că „părți din Insula Belina și Brațul Pavel (cu suprafață de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private”. Adică, Tel Drum, chiar dacă procurorii nu nominalizează firma.

 

LĂSAȚI UN MESAJ