Doi bărbaţi din Braniştea, reţinuţi pentru furt de lemne, riscă să ajungă după gratii! Ce au mai găsit poliţiştii în gospodăriile acestora

280

Doi bărbați din comuna Braniştea au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce, în urma unor percheziţii efectuate la domiciliile acestora,  poliţiştii au descoperit câteva zeci de metri cubi de arbori tăiaţi ilegal, dar şi câteva sute de litri de alcool metilic. Cei doi sunt acuzaţi, deocamdată, de tăiere fără drept și furt de arbori şi riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile.

 

La data de 14 februarie a.c., polițiștii Secției 4 de Poliție Rurală Beclean, cei ai Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice și din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal privind comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Perchezițiile au avut loc la domiciliile a două persoane, în comuna Braniștea„, informează IPJ BN într-un comunicat.

Oamenii legii au găsit peste 36 de metri cubi de lemn, dar şi câteva sute de litri de alcool. Atât lemnul, cât şi alcoolul a fost confiscat, precum şi două tractoare şi două motofierăstraie.

În urma perchezițiilor, a fost ridicată cantitatea de 36,5 mc material lemnos, care a fost indisponibilizată și predată Ocolului Silvic Bistrița. De asemenea, au fost găsite și indisponibilizate două tractoare și două motofierăstraie, despre care există indicii că ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor, și 330 de litri alcool etilic”, precizează sursa citată.

lemne 1

Potrivit IPJ BN, în perioada decembrie 2017-februarie 2018, cei în cauză ar fi tăiat și sustras mai mulți arbori, din păduri de pe raza comunei Braniștea.

Cei doi bărbați, de 27 de ani, respectiv 31 de ani, au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, împotriva acestora fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Totodată ei vor fi prezentaţi instanţei Judecătoriei Beclean cu propunere de arestare preventivă.

 

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Beclean continuă cercetările, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ