DNA functioneaza in afara legii DECLARATII SURPRINZATOARE

137
Fostul senator Ioan Ghișe a postat pe blogul său o analiză conform căreia DNA-ul funcționează neconstituţional de 15 ani. Concret, DNA funcționează în baza unei OUG dată în 2002, care timp de 15 ani nu ar fi fost dezbătută și votată în Parlam

Conform prevederile din această Ordonanța de Urgență nr 43/2002 se precizează că DNA este „o direcție de parchet de procurori”. Astfel, Ioan Ghișe afirmă că „DNA este o persoană juridică, are buget propriu, este parte din structura Ministerului Public, la rândul lui persoană juridică de drept public, dar DNA „este independentă în raport cu instanţele judecătoreşti şi cu parchetele de pe lângă acestea, precum şi în relaţiile cu celelalte autorităţi publice „. Legându-se astfel și de declarația șefei DNA care a afirmat „Noi suntem DNA”, Ghișe trage următoarea concluzie: DNA este „stat în stat”.

Intrat prin telefon în emisiunea 100 de minute, fostul senator a venit cu noi precizării: „Potrivit legii Avocatului Poporului, domnia sa ca instituție specializată este obligat să o analizeze solicitarea pe care am depus-o și apoi în funcție de aprecierea pe care o va formula, să sesizeze sau nu CCR. Ceea ce merită precizat în plus, este că odronanța 43 din 2002 a fost aprobată prin legea 503 din iulie 2002, dar articolul la care facem referire nu a fost modificat. Așadar, exact articolul care spune că DNA “este independentă în raport cu instanţele judecătoreşti şi cu parchetele de pe lângă acestea, precum şi în relaţiile cu celelalte autorităţi publice“, acest articol a rămas în lege ca în ordonanță, adică neconstituțional. Și DIICOT-ul este într-o situație similară”, a declarat Ioan Ghișe la Antena 3.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ