Despăgubiri ilegale de peste 17 milioane de euro de la ANRP pentru trei terenuri din Bistriţa-Năsăud! DNA a deschis un nou dosar

869

Procurorii DNA au deschis un nou dosar ce vizează activitatea Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), în care omul de afaceri craiovean Mihai Rotaru are calitatea de suspect. Prejudiciul din acest dosar este de peste 17 de milioane de euro.

 

Potrivit Agerpres, care citează surse judiciare, la DNA vor mai fi chemate și alte persoane, printre care și membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP pentru a li se comunica faptul că au calitatea de suspecți, acestea fiind cercetate pentru abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu.

Aceleaşi surse susţin că anchetatorii investighează modul cum s-a făcut evaluarea a trei terenuri din Bistrița-Năsăud, fiind vorba de supraevaluări. Beneficiari în acest caz ar fi Mihai Rotaru și sora acestuia, Diana Le Bomin, iar suma din dosar s-ar ridica la peste 17 milioane euro, susțin sursele citate.

 

În 2014, George Băeşu, președintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor declara, într-o conferință la Bistrița că la Bistriţa sunt foarte multe cazuri ciudate în ceea ce priveşte retrocedările efectuate de ANRP, în condiţiile în terenurile de aici au fost evaluate la preţuri comparabile cu cele ale ternurilor din Monte Carlo.

Omul de afaceri Mohai Rotaru a primit de la ANRP despăgubiri în valoare de 47.370.400 lei pentru un teren de aproape 5 ha. Sora omului de afaceri, Diana Le Bomin a fost şi ea beneficiara unor despăgubiri, în valoare de 29.508.700 lei, pentru un teren de circa 3,5 ha.

Alte 10 persoane au beneficiat de despăgubiri de peste 65 milioane de euro de la ANRP, pentru terenuri pe care le-ar fi moştenit pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, în suprafaţă totală de circa 50 de hectare.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ