Deputaţii au decis! Îndemnizaţia pentru creşterea copilului, plafonată

504

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, OUG nr. 55/2017 prin care este plafonată îndemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor la suma de 8.500 de lei, Guvernul precizând, în actul normativ, că alte state membre ale UE au programe similare, însă nu la fel de “generoase”ca România, informează Mediafax.

“Îndemnizaţia lunară se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată şi nici mai mare de 8.500 lei”, potrivit textului OUG, adoptat în plenul Camerei Deputaţilor.

Guvernul a adoptat, la începutul lunii august, Ordonanţa de Urgenţă care plafonează îndemnizaţia pentru creşterea copilului la 8.500 de lei. Această prevedere se aplică începând cu luna septembrie.

 

La nivel naţional, din cei 160.807 de beneficiari de îndemnizaţie pentru creşterea copilului, circa 1.100 de beneficiari aveau indemnizaţii care depăşeau 9.000 lei, anterior adoptării OUG, fiind în plată îndemnizaţii care reprezintă de până la 130 ori indemnizaţia minimă.

 

OUG a fost adoptată cu 178 de voturi „pentru”, 94 „împotrivă” şi 8 abţineri.

PNL a votat împotriva proiectului de lege.

Camera Deputaţilor este for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ