Delgaz Grid: Atenție la sursele de încăzire a locuinței! Ce sfaturi dă distribuitorul de gaze

258

Delgaz Grid Cluj le recomandă consumatorilor, pe fondul temperaturilor foarte scăzute din această zile, să nu folosească surse electrice de încălzire improvizate, și nici prelungitoare și prize care se încălzesc și fumegă. 

„Pot duce la incendii devastatoare, cu pierderi de vieţi omeneşti şi bunuri materiale”, avertizează distribuitorul de gaze.

 

„În această perioadă în care sunt prognozate temperaturi extrem de scăzute, confortul termic din locuinţe sau spaţii comerciale sau industriale este important, dar mai importante sunt vieţile celor care locuiesc sau muncesc în aceste imobile.

Tocmai de aceea este necesară o atenţie deosebită în folosirea instalaţiilor de încălzire atât cu gaze naturale, cât şi cu energie electrică”, precizează Delgaz Grid, într-un comunicat.

Astfel, pentru a evita producerea de incendii trebuie evitate surse electrice de încălzire improvizate ori cu defecţiuni și prelungitoare şi prize care se încălzesc sau fumegă. De asemenea, pentru a evita intoxicațiile cu monoxid de carbon trebuie evitată folosirea aparatelor racordate la coşurile de fum înfundate precum și folosirea aragazului pentru încălzirea locuinţei.

„Pentru siguranţa noastră şi a celor dragi este necesar să conştientizăm utilitatea aerisirilor – acele orificii practicate în perete. Acestea completează, acolo unde este cazul, aerul existent în încăpere în vederea arderii complete a gazelor naturale, evitând astfel producerea monoxidului de carbon. Totodată, evacuează gazele arse sau elimină eventualele scăpări de gaze naturale, reducând astfel posibilitatea acumulării lor în cantităţi care să producă evenimente deosebite ca intoxicaţii, asfixii, incendii, explozii”, mai arată Delgaz Grid.

LĂSAȚI UN MESAJ