Deputatul bistrițean Daniel Suciu s-a hotărât să își lase locul din Parlamentul României pentru a candida la Sîngeorz-Băi. Ales în decembrie 2012 pe colegiul uninominal 2 Beclean, Suciu se va lupta cu Traian Ogâgău pentru scaunul de primar al Sîngeorz-Băi, după ce Roland Venig nu mai intră în cursă pentru un nou mandat.

Susținerea primarilor din colegiul său

La puțin timp după lansarea oficială a candidaturii, Daniel Suciu a primit susținere din partea primarilor PSD ce conduc comunele aflate în colegiul său.

Atât primarul din Beclean, Nicolae Moldovean, cât și cel mai tânăr primar din județ, Paul Ştir- primar al comunei Căianu Mic au ieșit public cu declarații prin care îl recomandau pe Suciu ca și candidat la Sîngeorz-Băi.

Cei doi i-au făcut deputatului un profil moral imbatabil, vorbind despre proiectele pe care au colaborat și despre implicarea în viața bistrițenilor din cele două comune.

La 35 de ani, Suciu a terminat Facultatea de Drept “Simion Bărnuţiu” – secţia Ştiinţe Politice la Sibiu, ulterior devenind jurnalist (2004-2007). A mai fost director la cancelaria prefectului (2007), consilier parlamentar și consilier județean (2008-2012).

În plan politic, a condus organizația de tineret a PSD BN, în 2010 devenind vicepreședinte al PSD Bistrița-Năsăud. În mandatul de deputat, conform statisticilor oficiale, Suciu are cele mai multe prezențe în Camera Deputaților.

De asemenea numele său apare în 70 de inițiative legislative  și s-a adresat plenului prin declarații politice sau luări de cuvânt de peste o sută de ori.

„Da, candidez de primar în orașul obârșiei mele, la Sîngeorz Băi. Am luat această decizie cu greutate, dar sunt hotărât să transform acest oraș în ceea ce a fost odată şi merită să fie pe viitor. Îi aștept alături de mine pe toți cei care cred că experienţa, bunele intenții şi entuziasmul meu pot schimba în bine un oraș care astăzi pare resemnat. Nu voi vorbi de contracandidaţii mei, nu acesta este rolul unui om care vrea să construiască. Deși această decizie poate să îi surprindă pe mulți, îi asigur că renunț fără rezerve şi regret la statutul de deputat pentru a fi alături de oamenii din acest oraș. Merită să fac acest lucru şi o voi face cu tot sufletul. Deci, am auzit chemarea… pe 5 Iunie chiar ne vedem acasă”, anunțase Suciu în momentul în care s-a decis să candideze.

 

Legi ce au numele său la ”inițiator”

Parlamentul României sau ”Legislativul” produce legi ai căror inițiatori sunt deputații și senatorii. La o simplă căutare a profilului de deputat, Daniel Suciu apare ca susținător al unor inițiative legislative ce au impact direct asupra comunităţii.

Spre exemplu: Proiect de Lege pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, Proiect de Lege privind sprijinul acordat copiilor şi tinerilor din mediul rural pentru continuarea studiilor liceale şi profesionale sau Propunere legislativă pentru modificarea articolului 2 din Legea nr.248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Contactat pentru a vorbi care sunt cele mai mari lupte purtate în Parlament, Suciu a vorbit despre Codul Silvic.

„Una dintre cele mai mari provocări, pot să o numesc o activitate de suflet, importantă pentru Bistrița-Năsăud, a fost obținerea Codului Silvic. Aici m-am bucurat de sprijinul doamnei Doina Pană. De altfel, este foarte important faptul că astăzi există un radarul pădurilor. Nu a fost ușor deloc, dar a meritat fiecare efort”, susține Suciu.

 

Fonduri pentru stațiunea din Sîngorz-Băi

Cu temele bine făcute, Daniel Suciu și-a stabilit câteva obiective pentru orașul în care dorește să devină primar. Întrebat care ar fi primele schimbări la înfățișarea oraşului Sîngeorz-Băi acesta a precizat hotărât că le-a prioritizat într-un plan organizatoric.

„ Sîngeorz-Băi merită să devină dintr-un oraș resemnat, un oraș observat pe harta României. Există potențial pentru acest oraș. Nu are rost să mai menționez că mi-aș dori din suflet ca stațiunea de aici să devină emblemă de glorie. Nu sunt promisiuni în van pentru că vorbesc de lucruri realizabile! A lua în calcul obținerea de fonduri europene și implementarea lor gospodărește înseamnă să ai grijă de comunitatea ta”, mai menționează acesta.

 

Nicolae Moldovan

De la vlădică și până la opincă

Norocul deputatului candidat este că are foarte mulți susținători în județ. Spre exemplu, Nicolae Moldovan vorbește despre motivele pentru care Suciu poate ajunge primar, promovându-l. Doina Pană este și ea deputat și coleg de partid cu Suciu, care de asemenea și-a exprimat susținerea. Aparent și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud s-a arătat încântat de candidatura tânărului deputat.

Cât despre Paul Ştir, primarul al comunei Căianu Mic, putem spune că susținerea se reflectă printr-un videoclip postat de edil în care vorbește că din 2012, când a ocupat primăria și până în prezent a existat un pact de colaborare, conform căruia, deputatul Suciu s-a implicat în rezolvarea problemelor oamenilor din comună.

Reamintim că Suciu a fost deputatul ce a achiziționat o mașină pentru a o folosi pe post de birou parlamentar mobil.

În 2014 acesta se afla printre primii 200 deputaţi din România cu un indice de 10,45.

Potrivit raportului, alesul bistriţean avea la activ în această sesiune parlamentară 25 de iniţiative legislative dintr-un total de 43 de la început de mandat, a luat cuvântul de 8 ori de la tribuna Parlamentului din totalul de 33 şi a făcut 4 declaraţii politice (28 de la început de mandat). Daniel Suciu are doar o singură interpelare/întrebare din totalul de 4 şi nu a semnat nicio moţiune.

singeorz-bai primaria

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.