Cum să faci bani: mergi în Spania după droguri. Arestați de DIICOT!

877

Doi băcăuani, Crinta Jean Daniel și Mihoc Cătălin, acuzați de procurorii DIICOT de trafic de droguri de risc,  introducere de droguri de risc  fără drept în ţară şi finanţare în vederea săvârşirii infracţiunii de trafic internaţional de  droguri de risc, au fost arestați preventiv luni.

 

Potrivit procurorilor DIICOT, în luna octombrie 2016 Crinta Jean Daniel a procurat din Spania aproximativ 3 Kg de droguri de risc, respectiv cannabis, substanțe pe care le-a introdus în țară fără drept iar ulterior le-a comercializat pe raza municipiului  Bacău.

Luna aceasta, Crinta s-a decis să meargă din nou în Spania și să „facă aprovizionarea”. Cu 5.000 de euro în buzunar, bani puși la dispoziție de un amic perfect conștient de scopul acestora, Crinta a mai cumpărat de acolo câteva kilograme de cannabis și  o cantitate mai mică de hașiș. Drogurile au fost ascunse în anvelopele unui autoturism adus de Crinta în România pe platformă.

În continuarea activităţii infracţionale, în vederea realizării de venituri ilicite şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, în luna decembrie 2016 inculpatul  Crinta Jean Daniel s-a deplasat din nou în Spania având asupra sa suma de 5.000 euro pusă la dispoziţie de către inculpatul Mihoc Cătălin care avea cunoştinţă că suma de bani urmează să fie investită  în achiziţionarea de droguri.

La data de 17.12.2016 inculpatul Crinta Jean Daniel a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontieră Nădlac când introducea în țară, pe o platformă auto, un autoturism  în care se aflau disimulate,  în două anvelope, droguri de risc, respectiv cantitatea de  3 Kg cannabis şi  92 g de haşiş”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit procurorilor, valoarea pe piaţa drogurilor achiziţionate din Spania şi introduse în ţară fără drept de către inculpatul Crinta Jean Daniel este de aproximativ 50.000 euro.

Atât Crinta Jean Daniel, cât și Mihoc Cătălin au fost reținuți pentru 24 de ore, sâmbătă, de procurorii DIICOT care au cerut instanței arestarea a celor doi.

Tribunalul Bacău a dispus, duminică, arestarea preventivă a celor doi bărbați pentru o perioadă de 30 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ