Cu permisul auto suspendat, un politician gonește pe străzile unei localități

283

Președintele ALDE Suceava, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, a fost prins gonind cu 142 km/h într-o localitate din comuna Bacău. Pe numele său s-a întocmit dosar penal, deputatul riscând o pedeapsă cuprinsă între șase luni și trei ani de închisoare.

În plus, pe lângă viteza ireal de mare, față de limita de 50 km/h impusă în localitate, Băișanu avea și permisul suspendat, pentru contravenții de același gen, potrivit Realitatea.net.

Băiașanu conducea cu viteza de 142 km/h când a fost surprins de aparatul radar. Deputatul sucevean va fi anchetat de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

„Persoana la care faceți referire a fost depistată în trafic rulând cu viteza de 142 km/h, încălcând regimul legal de viteză în localitate. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că persoana depistată în trafic avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Având în vedere aspectele constatate, precum şi calitatea conducătorului auto depistat, conform art.40 din Codul de Procedură Penală, a fost declinată competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Cătălina Crețu, potrivit Suceavanews.ro.

Deputatul Ștefan Alexandru Băișanu riscă o pedeapsă cuprinsă între șase luni și trei ani de închisoare relatează EVZ.

LĂSAȚI UN MESAJ