Cu FISCUL suflându-le în ceafă, doi dintre administratorii Metropolis continuă investiţiile

1410

Fiscul a scos la licitaţie două dintre „perlele” patronilor de la Metropolis. Este vorba despre hotelul de 5 stele Metropolis şi un teren pe care îl mai deţineau lângă noua fabrică Leoni. Deşi afacerile grupului Metropolis par să scârţâie, doi dintre patroni continuă investiţiile şi pregătesc un bloc în Parcul Municipal.

 

Unul dintre administratorii grupului Metropolis, Petru Rus, pare să ignore situaţia grea prin care trec asociaţii săi, şi continuă investiţiile. Acesta, împreună cu soţia sa Ionela Rus, se pregătesc să bage bani într-un bloc exclusivist, situat în Parcul Municipal.

Potrivit documentaţiei depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului, blocul va avea subsol, parter şi două etaje. Suprafaţa totală a amplasamentului este de 1.840 de metri pătraţi.

Accesul se va face din strada Parcului. Cei care vor achiziţiona apartamente acolo vor avea vedere spre Pădurea Codrişor şi spre râu. Blocul este „ascuns” de ochii curioşi ai lumii de o clădire. Accestul se va face tocmai pe străduţa privată de lângă clădirea în cauză.

Blocul va avea 21 de apartamete, care vor avea două şi trei camere. Fiecare apartament va avea un loc de parcare asigurat, la subsolul clădirii.

Suprafaţa totală construită este de 558,5 metri. Blocul va avea terase acoperite care se întind pe mai bine de 100 de metri, iar suprafaţa din spatele blocului a fi pavată. Tot acolo vor fi amenajate şi spaţii verzi.

Se pare că de obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor se ocupă soţia omului de afaceri, Ionela Rus.

Soţii Rus nu sunt la primul proiect imobiliar de acest gen. În anul 2011, aceştia au mai construit un ansamblu asemănător, pe strada Ion Minulescu, pe care l-au numit Riviera Residence.

Acesta este situat tot pe malul Râului Bistriţa, în partea de sus a oraşului, la mai puţin de un kilometru distanţă de noua investiţie.

 

„Perla” grupului Metropolis, scoasă la licitaţie de Fisc

Cu nenumărate procese pe rol şi mai multe instituţii care le suflau în ceafă, cei de la Metropolis păreau să reziste pe linia de plutire. Fiscul însă nu i-a iertat şi a făcut demersuri „usturătoare” pentru recuperarea datoriilor pe care le-a înregistrat grupul încă de la finalul anului trecu: 979.558 de lei.

ANAF a scos la vânzare „perla” grupului Metropolis şi anume hotelul cu acelaşi nume, singura unitate de cazare cu 5 stele din Bistriţa-Năsăud. Instituţia cere pentru Hotelul Metropolis, administrat prin Metropolis Grup, 30 de milioane de lei.

Radu Chifa, unul dintre acţionarii Grupului Metropolis a ipotecat hotelul pentru Metropolis Bets SRL, firmă care a organizat „Bingo Metropolis”, găzduit de Antena 1. Licitaţia a fost programată pentru data de 26 septembrie.

Hotelul Metropolis a fost inaugurat în anul 2011 şi de atunci a rămas singurul din Bistriţa-Năsăud care se laudă cu 5 stele. Acesta are 60 de camere, dar şi un centru SPA cu sală de fitness, saloane de masaj, cosmetică şi înfrumuseţare, saună şi piscină, două săli de conferinţe şi un restaurant cu o capacitate de 200 de locuri, care poate fi mărit la 400 de locuri dacă hotelul găzduieşte nunţi şi botezuri.

Unitatea de cazare deţine la subsol şi în parcarea exterioară şi 80 de locuri de parcare. Administratorii grupului Metropolis au băgat în această unitate de cazare nu mai puţin de 12 milioane de euro.

Aceasta nu a fost singura „lovitură” venită de la Fisc. ANAF a scos la licitaţie o altă proprietate deţinută de grupul Metropolis.

Este vorba despre un teren de 3,38 hectare, situat pe strada Tărpiului, la doi paşi de noua unitate de producţie a celor de la Leoni. Pentru acest teren, ANAF cere mai bine de un milion de euro (5 milioane de lei).

În total, cei de la Metropolis deţineau pe strada Tărpiului mai bine de 13 hectare de teren, pe care îl achiziţionaseră de la fostul CPL. Proprietara trenului este Monte Calm Imob, o firmă de construcţii deţinută de Radu Chifa.

Aceeaşi firmă a garantat cu terenul respectiv pentru Monte Calm Casino, care a fost deţinută de Radu Chifa şi Plăian Cozma.

Pe terenul în cauză, cei de la Metropolis voiau să construiască un ansamblu rezidenţial cu mall, grădiniţă, centru medical şi locuri de joacă pentru copii. Interzicerea emisiunii TV de acum câţiva ani i-a făcut pe administratorii Metropolis să se răzgândească.

Mai multe, aproape 10 hectare din terenul deţinut au fost vândute către cei de la Leoni, care şi-au ridicat acolo cea de-a doua unitate de producţie.

ionela rus

Administratorii Metropolis s-au ales cu plângeri penale

Uniplay Show, ultima emisiune a celor de la Metropolis a dat semne de boală la începutul acestui an. Pe data de 21 ianuarie, Antena 1 a suspendat pentru prima dată jocul de Bingo, din cauza audienţei scăzute.

Ulterior, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc a luat decizia de a revoca licenţa firmei Monte Calm Play SRL, care organiza emisiunea respectivă. Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc a luat această decizie după ce bistriţenii au încălcat regulile de mai multe ori. La acestea s-au adăugat şi datoriile avute de firmă.

După anularea emisiunii au apărut şi alte probleme. Mai multe persoane se plângeau că fie nu au mai primit premiile câştigate în cadrul ultimelor emisiuni. De asemenea, mai mulţi angajaţi s-au plâns că nu şi-au primi salariile pe ultimele luni.

Unii nu s-au lăsat şi au cerut executarea silită a firmei în instanţă. Doi fraţi din judeţul Argeş nu s-au mulţumit să acţioneze firma în judecată, ci au depus şi plângeri penale pe numele administratorilor.

Aceasta nu este singura firmă din grupul Metropolis care scârţâie. Majoritatea firmelor stau foarte prost. Potrivit datelor oferite de ANAF, cinci dintre societăţile din cadrul grupului înregistrau la data de 31 martie 2017, datorii la bugetele de stat de peste 27,8 milioane de lei. Monte Calm Play SRL a bifat deja 8 refuzuri la plată cu bilet de ordin.

Pe portalul instanţelor de judecată există o mulţime de procese pe care le-au intentat foştii angajaţi, dar şi cetăţeni care vor să încaseze premiile pe care le-au câştigat. Printre aceştia se numără şi Daco Service Plus SRL Bucureşti, care a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă.

Andreea Moldovan

1 COMENTARIU

  1. După anularea emisiunii au apărut şi alte probleme. Mai multe persoane se plângeau că fie nu au mai primit premiile câştigate în cadrul ultimelor emisiuni. De asemenea, mai mulţi angajaţi s-au plâns că nu şi-au primi salariile pe ultimele luni.

    care ultimele emisiuni ca eu am castigat in ianuarie si nu am primit un leu =))

LĂSAȚI UN MESAJ