Creşte numărul tinerilor care vor să devină jandarmi! Câţi s-au înscris anul acesta şi când vor susţine examenele

375

Numărul tinerilor care au optat pentru una din unităţile de învăţământ cu profil militar care pregăteşte subofiţeri de jandarmi creşte de la an la an la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, informează Inspectoratul de Jadarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Anul acesta 65 de tineri au depus cereri de înscriere pentru şcolile militare de profil, dintre care 12 vor să urmeze cursuri universitare.

 

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud efectuează în fiecare an recrutări  de tineri conform programei şcolare întocmite la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Anul acesta a constituit o excepţie din acest punct de vedere şi până astăzi, 5 decembrie a.c. cei care au dorit au putut să se înscrie într-o nouă sesiune pentru a deveni subofiţeri ai Ministerului Afacerilor Interne„, se arată într-un comunicat al IJJ BN.

Astfel, joi 7 decembrie a.c., va avea loc evaluarea psihologică, iar concursul de admitere va avea loc în perioada 13–21 ianuarie 2018, conform graficelor/calendarelor stabilite de către unitățile de învățământ. Proba de verificare a cunoștințelor constă într-un test scris, susținut la aceeași dată, 20 ianuarie 2018.

 

Potrivit sursei citate, anul acesta, în prima etapă 65 de tineri au depus cereri de înscriere pentru şcolile militare de învăţământ: 12 tineri au optat pentru Academia de Poliţie „Al. Ioan Cuza” Bucureşti – Facultatea de Jandarmi (comparativ cu 4 tineri în 2015 şi 12 în 2016), unul pentru Academia Forţelor Terestre şi 52 pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni (comparativ cu 50 în 2016, iar în anul 2015 – 35 tineri).

LĂSAȚI UN MESAJ