Controale la firmele de prelucrare a lemnului de pe Valea Ilvelor! Vezi ce amenzi s-au dat

694
ARHIVA

În perioada 6-7 decembrie a.c., polițiștii de ordine publică cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea delictelor silvice, în mai multe localități din județ.

 

Astfel, au fost controlate mai multe societăți comerciale de pe Valea Ilvelor, care au ca obiect de activitate exploatarea și prelucrarea materialului lemnos și care nu respectau prevederile legale în vigoare.

Cu această ocazie au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 31 mc de material lemnos, în valoare de 6.385 lei.

 

De asemenea, în municipiul Bistrița, polițiștii de ordine publică au depistat un bărbat, din Bistrița-Bârgăului, care transporta cu un autoturism, 2 pomi de Crăciun, fără documente de proveniență legală. Acesta a fost sancționat cu avertisment, iar brazii au fost confiscați, conform Legii 171/2010.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu are inspecția tehnică periodică valabilă, motiv pentru care i-au retras certificatul de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ