Consilier local din Feldru, probleme cu integritatea! ANI l-a găsit în conflict de interese administrativ

369

Consilierul local din Feldru, Grigore Cifor, a fost găsit de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în conflict de interese administrativ. Şi asta din cauză că, alesul local a votat două proiecte de hotărâri care aveau legătură cu o asociaţie de crescători de ovine al cărui preşedinte este.

Odată cu Cifor, alţi patru aleşi locali din România au fost găsiţi de ANI în confict de interese administrativ sau în stare de incompatibilitate.

 

 

Potrivit ANI, Grigore Cifor, „în calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea a două hotărâri cu privire la Asociația Crescătorilor de Ovine Gergeleu – Nepos, județul Bistrița Năsăud, al cărei președinte este începând cu data de 04 iunie 2010”.

Una dintre Hotărâri privea modificarea naturii juridice a Contractului de Administrare a pajiștilor aparținând domeniului public al comunei Feldru încheiat cu Asociația Crescătorilor de Ovine Gergeleu – Nepos, județul Bistrița Năsăud, iar cealaltă Hotărâre privea concesionarea pajiștilor aparținând domeniului public al comunei Feldru, în urma acesteia fiind încheiat Contractul Cadru de concesionare pentru suprafețele de pajiști aflate în domeniul public al comunei Feldru.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004.

 

 

Tot în conflict de interese administrativ a fost găsit şi Ionel Vătămanu, primarul din Târgu Frumos, judeţul Iaşi.

Potrivt ANI, Ionel Vătămanu, în calitate de primar, a semnat contractul de concesiune având ca obiect concesionarea unui teren în suprafață de 98 m.p. către S.C. Țac Țac S.R.L., societate comercială al cărei administrator și asociat este soția persoanei evaluate.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 76, alin.(1) din Legea nr. 161/2003.

 

Drăghia Dorel, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Călinești, județul Argeș, a fost găsit în stare de incompatibilitate. Acesta, începând cu data de 21 iunie 2012 a exercitat simultan calitatea de consilier local și funcția contractuală de asistent personal în cadrul Primăriei comunei Călinești, județul Argeș, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

 

Ioan Sterp, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Hidișelu de Sus, județul Bihor, a fost depistat în conflict de interese administrativ. Potrivit ANI, în calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local privind închirierea prin licitație publică deschisă a unui imobil situat în satul Hidișelul de Sus, județul Bihor, în baza căreia a fost încheiat Contractul de închiriere între comuna Hidișelu de Sus și societatea comercială Sterp Ioan Persoană Fizică Autorizată.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004.

În aceeaşi situaţie se află şi Dănilă Pop, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Sălsig, județul Maramureș. Acesta, în calitate de consilier local, a votat Proiectul de hotărâre privind aprobarea inițierii procedurii de închiriere a pășunilor și aprobarea “Regulamentului privind regimul închirierii pășunilor aflate în proprietatea publică a comunei Sălsig”.

Ulterior aprobării hotărârii de consiliu a fost încheiat Contractul cadru de închiriere pentru suprafetele de pajiști aflate în domeniul public al comunei Sălsig, contract încheiat între Comuna Sălsig și Asociația Producătorilor Agricoli “Valea Sălajului”, în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de membru fondator de la 29 ianuarie 2014.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ