Un consilier din cadrul ANAF Craiova a fost trimis luni în judecaă de procurorii DNA pentru luare de mită. Practic, acesta i-a forţat pe câţiva oameni de afaceri să achiziţioneze uleiuri auto de la firma administrată de soţia sa, obţinând în acest fel beneficii de peste 10.000 lei. Acelaşi consilier a beneficiat în mod gratuit şi de serviciile unei firme de proiectare .

 

Potrivit unui comunicat al DNA, POPESCU VIOREL GEORGE, la data faptei consilier în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili – Serviciul de Inspecție Fiscală Regiunea Craiova, a fost trimis în judecată, luni,  pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada martie 2013-august 2014, în contextul efectuării unei acțiuni de control, Popescu Viorel George, în calitate de consilier în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili – Serviciul de Inspecție Fiscală Regiunea Craiova, a pretins unor oameni de afaceri (martori în cauză) să achiziționeze uleiuri auto (7,2 tone) de la o societate administrată de soția sa, în valoare totală de 155.204 lei.

Prin aceste demersuri, au fost obținute foloase necuvenite pentru sine (inculpatul a folosit în interes personal suma de 10.685 lei) și pentru altul, în sensul că soția sa și-a îndeplinit obiectivele asumate printr-un contract încheiat în sistem de „Full Agency”, firma administrată de aceasta obținând un folos material necuvenit reprezentat de profitul obținut din vânzarea uleiurilor auto”, precizează DNA într-un comunicat.

Totodată, procurorii mai arată că, în aceeași perioadă și în același context, consilierul ANAF „a pretins și primit cu titlu gratuit serviciile de proiectare a unei mansarde la propria locuință, în valoare de 2.000 lei, prestate de societatea unei rude a unuia dintre oamenii de afaceri„.

Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de Popescu Viorel George pentru a întârzia finalizarea acțiunii de control și pentru a întocmi un raport fiscal favorabil societății verificate„, subliniază sursa citată.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 10.705,40 lei, depusă de inculpat la o bancă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinți, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.