Consilier al premierului Dăncilă, condamnat la închisoare

118

Magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat pe Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei şi fost ministru de Finanţe, actual consilier în aparatul de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă, la 8 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, relatează Digi24.

Este vorba de dosarul în care Vâlcov a fost acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.

 

Pentru infracțiunea de trafic de influență, Darius Vâlcov a primit 4 ani de închisoare. Pentru infracțiunea de spălare de bani, fostul ministru a primit 6 ani, iar pentru operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, încă 2 ani.

După contopirea pedepselor, ICCJ a decis condamnarea la închisoare pentru o perioadă de 8 ani.

ICCJ a decis și confiscarea banilor pe care Darius Vâlcov i-ar fi primit ca mită. Este vorba de 6,2 milioane lei. Instanța a menținut, totodată, sechestrul pe bunurile ridicate la perchezițiile făcute în 2015 în acest dosar, adică circa 170 de tablouri și alte opere de artă, trei lingouri de aur și diverse sume de bani.

În acelaşi dosar a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare Minel Florin Prina, fost primar al orașului Slatina, acuzat de complicitate la trafic de influență și la spălare de bani, dar şi Lucian Șușală, om de afaceri, acuzat de complicitate la trafic de influență, la spălare de bani și la fals în înscrisuri – 2 ani de închisoare cu suspendare, Petre Timofte și Constantin Tomescu, oameni de afaceri, acuzați de spălare de bani, fals în înscrisuri și complicitate la trafic de influență – 3 ani de închisoare.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ