Condamnat de o instanţă din Arad! Bărbat din Şanţ, dus pe sus la puşcărie după ce şi-a abandonat familia. Vezi cine este

2236

Un bărbat din comuna Şanţ a fost dus pe sus la închisoare după ce o Judecătoria Arad l-a condamnat în luna iunie la 6 luni de închisoare. Deşi a avut termen de 10 zile să atace sentinţa în apel, bărbatul nu a întreprins nimic, astfel că decizia instanţei a rămas definitivă. Este vorba despre Sabin Iulian Olar, care a fost acuzat de anadon de familie.

 

Potrivit IPJ B, la data de 3 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Arad, împotriva unui bărbat de 38 ani, din localitatea Șanț.

Cel în cauză este condamnat la 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de abandon de familie și a fost  încarcerat în Penitenciarul Bistrița„, a precizat sursa citată într-un comunicat.

 

Sentinţa de condamnare a fost pronunţată pe data de 20 iunie, de magistraţii de la Judecătoria Arad.

În baza art. 378 alin.1 lit.c Cod penal, condamnă inculpatul OLAR SABIN IULIAN, la pedeapsa de:

– 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie.

Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit.a, b Cod penal, respectiv dreptul a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 1 an.

Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit.a, b Cod penal. În baza art.274 al.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la 500 lei cheltuieli judiciare către stat.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare„, este decizia magistraţilor arădeni.

 

Sabin Iulian Olar nu a atacat în apel soluţia magistraţilor de la Judecătoria Arad, astfel că aceasta a rămas definitivă, iar bărbatul a fost dus după gratii.

 

Abandonul de familie

Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:

a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;

b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;

c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ