Consiliul Judeţean Bistriţa-Nãsãud, Centrul Judeţean pentru Culturã Bistriţa-Nãsãud, Societatea de Concerte Bistrița și Comunitatea Evreilor Bistrița organizează un concert extraordinar de Anoul Nou.
Acesta este susținut de Noua Orchestră Transilvania și Filarmonica Transilvania Cluj, iar soliștii sunt Diana Țugui – soprană (solistă a Operei Naționale din Cluj: soprana anului 2015) și Cosmin Ifrim – tenor (solist al Opere din Viena).

Cosmin Ifrim, a cântat sub baghetele unor dirijori precum Zubin, Mehta, Ricardo Muti sau Seiji Ozawa.

Cosmin Ifrim

Evenimentul are loc la data de 3 ianuarie, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, soliștii fiind dirijați de Romeo Rîmbu.

Romeo Rîmbu, studiază la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj – Napoca între anii 1972 – 1978 , iar între 1978 – 1982 studiază oboiul cu Prof.univ.dr. Aurel Marc la Academia de Muzică „Gh. Dima”.
În 2010 obține titlul de Doctor în muzică al Universității Naționale de Muzică din București.

Ca dirijor, susține peste 700 de concerte in Europa, S.U.A., Brazilia, Japonia, Coreea de Sud, Turcia, cu diverse orchestre simfonice: Filarmonicile din Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Satu-Mare, Sibiu, Târgu-Mureș, Târgoviște, Opera Română din Cluj, Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii București, Shanghai Broadcasting Symphony Orchestra, Wupertaler Symphonieorchester, Korean Symphony Orchestra, L’Orchestre du Conservatoire de Rennes, The New-York University’s Contemporary Ensemble, The Gyeonggi Philharmonic Orchestra, Orchestra Națională a Moldovei, The Symphonic Orchestra of Athens, concertând în săli celebre ale lumii, precum: Seoul Arts Center, Musikverein din Viena, Herculesaal din München, Teatrul Manzoni și Opera din Roma, Teatrul Ariaga din Bilbao, CRR Concert Hall, Istanbul etc.

Romeo-Rimbu

Ca oboist concertist a susținut circa 30 de concerte solistice cu diferite orchestre românești, inclusiv la Musikverein din Viena, iar cu numeroase formații concertează în Franța, Germania, Elveția, Spania, Grecia.

Soprana Diana Ţugui a început studiul muzicii în cadrul Liceului de Artă „Marin Sorescu” din Craiova, devenind, din anul 1993, eleva Liceului de Muzică „George Enescu” din Bucureşti (secţia canto – clasa prof. Cornelia Şerban). Şi-a continuat pregătirea de specialitate la Universitatea Naţională de Muzică din capitală (Facultatea de Interpretare muzicală – secţia canto, clasa prof. univ. Sanda Şandru). Din 2003 este solistă a Teatrului Liric „Elena Teodorini”, iar în paralel activează şi în domeniul pedagogic, fiind cadru didactic la Departamentul de Arte al Facultăţii de Litere a Universității din Craiova. Abordează un repertoriu divers, printre lucrările puse în valoare regăsindu-se pagini de referinţă din patrimoniul creaţiei universale. Diana Țugui este deţinătoarea unor premii importante, între care Premiul I la Concursul Naţional de Canto „Hariclea Darclée” (Brăila, 1997), Premiul I la Concursul Naţional de Canto „Marţian Negrea” (Ploieşti, 2001) și Marele Premiu la Concursul Naţional de Interpretare a Liedului „Ionel Perlea” (Slobozia, 2001). În 2006, revista de cultură „Mozaicul” i-a acordat Premiul „Jean Bobescu” pentru merite deosebite în domeniul artei interpretative, iar în 2008 a obţinut Premiul al III-lea la un prestigios concurs internaţional de canto din Spania.

Diana-Tugui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.