O nouă lege RCA aduce schimbări majore în România. Companiile de asigurări deja au început să se adapteze noilor reguli și au introdus o clauză separată în contractul de asigurare RCA. Noile norme ale cadrului legistlativ al asigurărilor RCA au scopul de a stabiliza piața și de a oferi servicii de calitate asiguraților și păgubitorilor.

Una dintre cele mai mari companii de asigurări, Omniasig Vienna Insurance Group, a introdus deja în oferta companiei, în conformitate cu noua lege RCA şi cu noua normă, opţiunea de compensare directă, ca o clauza separată în contractul de asigurare RCA.

„Preocuparea noastra principală este de a oferi servicii la cele mai înalte standarde asiguraţilor şi păgubitilor, întrucât RCA este o forma de asigurare socială, care dovedeşte responsabilitatea fiecăruia atunci când o alege. În conformitate cu noua lege RCA şi cu noua normă, noi vrem să fim siguri că oferim servicii cât mai de calitate clienţilor nostri, astfel că deja am inserat, conform cadrului legal, în oferta noastră opţiunea de decontare directă, ca o clauza separată în contractul de asigurare RCA – la tarife sustenabile, cu care acum suntem in proces de calibrare, urmand prevederile noii norme. Apreciem dezvoltarea noului cadru legislativ referitor la asigurarile RCA si speram ca aceasta va duce la o stabilizare a pietei, atata timp cat toti asiguratorii se vor alinia şi îl vor respecta”, a declarat Mihai Tecău, Preşedintele Directoratului Omniasig, potrivit Economica.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria, precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor. Vienna Insurance Group are aproximativ 24.000 de angajaţi.

2 COMENTARII

  1. Pe dracu ! Nu asta-i doare pe oameni ci faptul ca fata de valoarea reala a pagubelor, asigurarile RCA, au preturi cu cel putin de 4 ori mai mari, pentru ca sunt prea multi ” smecheri ” si prea multe „guri politice ” de hranit cu acesti bani si-i stiti Dvs destul de bine .
    S-a ajuns ca in urma tuturor asigurarilor, impozitelor si taxelor pe care ne obliga statul ori sa dam bani particularilor din asigurari, este mult mai ieftin sa mergem cu taxi, decat sa ne folosim masinile din proprietate …
    -De ce daca o politza de asgurare are o anumita valoare anuala, pentru o luna, doua, trimestru, ori semestru, are cu totul alte valori decat valoarea integrala impartita la 12 ?! Pe cine prostiti voi ?
    -De ce musai asigurare carte verde, desi nu circulam cu masinile in spatiul european ?
    -De ce trebuie sa suportam noi cheltuielile si fondul social , bonusurile, malusurile, cheltuielile de profit, salariile… administrarea… etc. etc… victimele strazii, taxa …la taxa europeana de carte verde ( desi nu circulam in Europa cu masinile ) … , etc. etc. ?
    – De ce nu poate face politza de asigurare orice societate care are obiect comercial asigurarile de bunuri si persoane si numai anumite societati au ?
    – De ce nu se poate incheia o politza de asigurare, de comun acord nu prestabilit dinainte, dupa valoarea reala de piatza a masinilor conduse pe drumul public, din care 20-25% sa fie obligatorie, iar despagubirea sa fie tot in aceasta proportie, facuta direct de catre societatea care te-ai asigurat masina , indiferent de vinovat si sa devina obligatorie 75-80% plata despagubirii de catre vinovatul producerii accidentelor si daca acesta nu doreste sa plateasca el aceasta diferenta, sa-si faca doar el, voluntar aceasta asigurare ca sa fie despagubit 100% ?
    Cu alte cuvinte, legea asigurarilor RCA, este prost facuta si-i facuta sa ne f. uta, nu sa ne ajute in nici un fel ! Punct !

  2. Degeaba s-a emis noua lege, ca nu tine cont nimeni de nici un „Bonus ” … sau „Mallus ” . La contractarea unei politze RCA, nimeni nu solicita sa ai un Certificat de Cazier de circulatie , din care sa rezulte daca soferul este cunoscut in evidentele Politiei Rutiere cu abateri sau accidente si condamnari ptr astfel de fapte si procedeul este la fel cum a fost si pana acuma si n-are importantza ca esti sofer profesionist sau amator … etc. etc. Ca atare, cat costa RCA inaintea emiterii ultimei reglementari, tot atata solicita asiguratorii si in prezent ptr asigurare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.