Numărul oficial al voturilor date de CNTDCU pentru validarea tezei șefei DNA

142

Comisia de lucru desemnată de CNATDCU să analizeze teza de doctorat a şefei DNA a ajuns la concluzia că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat.

În Consiliul General au fost 33 de voturi pentru menţinerea titlului de doctor şi o singură abţinere, neconstatându-se nereguli grave.

Comisia de lucru a fost formată din trei specialişti – prof. univ. dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universităţii „Robert Schumann” din Strasbourg (Franţa), prof. univ. dr. Claudia Ghica-Lemarchad, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes 1 (Franţa), şi prof. univ. dr. Radu Chiriţă, de la Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca – trebuie să elaboreze un raport comun.

1 COMENTARIU

 1. Nu ma intereseaza nici doamna Kovesi… nici altcineva care are sau n-are doctorat sau alte titluri ! Vreau doar sa comentez aceasta „mare prostie omeneasca ” de care astazi se pare ca se agatza politrucii nostri, in neputintza lor de a castiga o lupta politica pe cai cinstite …
  1/. Activitatea de instructie scolara, este o activitate de tip administrativ si examenele sunt acte prin care se recunoaste terminarea unor studii , prin niste examene reglementate prin legea invatzamantului …
  2/. Orice ” copil ” , elev, student, masterand ori doctorand, in momentul in care se afla ” la scoala „… se comporta ca … „scolarii „. Toti am soptit intr-un fel sau altul, toti am copiat, toti am avut tendintza de a „castiga ” o nota, pe cai ” ocolitoare ” sa zic asa. Cine nu recunoaste asta, inseamna ca-i ” putin dus ” … cu pluta si este mincinos in primul rand cu el insusi …
  3/. Cel care este indreptatit sa „puna stampila ” pe finalizarea unor studii, nu este nimeni altul, decat asa cum este reglementat prin lege, Colectivul de examinatori ” stabiliti… legal de catre institutia de invatzamant respectiva. Ei ( profesorii care fac parte din acest „colectiv didactic ” ) sunt cei care sprijina, , dau bibliografia, monitorizeaza, citesc, corecteaza, asculta si apreciaza toate examenele pe care le dau cei care termina aceste studii, ei sunt cei care apreciaza daca „finalistul ” merita sa treaca „clasa ” , sa obtina o diploma , un titlu, o licentza, sau un doctorat … cum este actualmente la moda – si nimeni altcineva ;
  4/. Toate aceste note, examene, diplome ori calificari, constituie, potrivit principiilor de drept administrativ, acte si fapte administrative si odata obtinute, nu mai pot fi retractate . Orice drept administrativ legal dobandit , ramane dobandit . Legal, inseamna, cu respectarea acestor proceduri stabilite de legea invatzamantului si regulamentele de aplicare a ei si nimic altceva.
  5/. Sa nu ne facem ca nu stim ( vorba doamnei Elena Udrea… ) pentru ca absolut toata lumea a facut asa, de cand e lumea lume. Examinatorii, au fost si ei elevi, au sustinut si ei examene de titulatura si cei care urmeaza, tot asa vor face… si pana la urma urmei, ASTA ESTE VIATZA SCOLARA oriunde ar fi ea in aceasta „lume ” !
  6/. Sa vi TU UN PACATOS NETREBNIC , dupa ce a luat cineva examenele, sa faci comentarii de prost gust, sa te bagi si sa te amesteci in procedura si in activitatea Comisiilor de examinare si de evaluare si indirect, sa-i faci prosti, tampiti , hotzi si nelegiuiti pe toti cei care s-au aflat in aceste comisii, mi se pare o crasa nesimtzire politica si statul este prostul prostilor, ca le da satisfactie tuturor celor care uzeaza de aceste NECINSTITE, IMORALE SI NELEGALE PROCEDURI POLITICE.
  7/.Cel mai competent , mai correct si mai cinstit , sa aprecieze daca un examen s-a desfasurat corect , daca o anumita diploma, o anumita licenta… etc. este legal si correct obtzinuta, nu este nimeni altul, decat asa cum prevede teoria de drept administrativ, ORGANUL IERARHIC SUPERIOR , dar totul trebuie sa se desfasoare, intr-un interval de timp rezonabil, pentru ca intervine LEGEA PRESCRIPTIEI EXTINCTIVE, care daca nu este UNA SPECIALA , este de 3 trei ani de zile dupa care, orice lucru dobandit, ramane LEGAL DOBANDIT .
  8/. IN ORICE LICRARE DE EXAMEN, EXISTA NISTE REGULI DE INTOCMIRE A ACESTEIA, REGULI PRIN CARE lucrarea respectiva este apreciata la final ca legal intocmita, admisa de comisia de examinare , notata si apreciata ca atare si pe baza careia, cel care da examen, este sau nu ADMIS . Daca la intocmirea „lucrarii ” comisia de examinare n-a sesizat, ori a sesizat anumite nereguli minore, suprapuneri de idei si conceptii similare cu ale celor care fac parte din bibliografie, care n-au importantza deosebita , trebuie apreciat cat la sura proportional constituie aceasta „inspiratie … si daca in marea majoritate, proportional, contributia in aceasta lucrare este majoritara al celui care o intocmeste, atunci asa este corect , ca cel care a intocmit-o sa fie declarant ADMIS , „nota ” acordandu-i-se functie de cat este aceasta proportie care-I apartine. De aceia lucrarile sunt notate cu note de „trecere ” de la 1, la 10… si nu doar cu „ADMIS ” ori „RESPINS ” – ele mergan ” mana in mana ” , adica „ADMIS cu nota de „… sau „RESPINS cu nota de … ) .
  9/. De aceia, daca nu a fost reglementata aceasta problema pana acum, atunci este imperios necesar a se complete Legea invatzamantului si orice CONTESTATII ORI RECLAMATII ULTERIOARE , SA FIE RESPINSE CA NEINTAMEIATE , asa cum exista si principiul de drept comun in materie de litigii civile , la Instantzele de judecata si anume, orice lucru dedus judecatii, odata ce ramane definitiv si executoriu, sa nu mai poata fi retractat . Ca si in materie penala, sau civila , sa intervina institutia PRECRIPTIEI , dupa care orice sesizare sa fie CLASATA CA INADMISIBILA SI sa nu mai fie luata in cosiderare .
  10/. Politicul neputincios , daca este neputincios sa castige o batalie in mod cinstit, sa nu poata uza de aceasta crasa marsavie a PLAGIATULUI ! Si la urma urmei, cel care ar fi cel mai indraptatit sa reclame un PLAGIAT , nu este altul decat cel caruia i s-au furat ideile, lucrarile, diplomele, nimeni altul dinafara . Daca ACESTA n-o face , nimanui sa nu I se mai ingaduie sa faca acest lucru !
  PUNCT !
  SI DOMNILOR POLITRUCI, TERMINATI CU PROSTIA PLAGIATULUI ! TOTI ATI SOPTIT, TOTI ATI COPIAT CATE PUTIN , TOTI ATI DAT EXAMENE… si TOTI V-ATI COMPORTAT LA VREMEA RESPECTIVA ” SCOLARESTE ” ! Lupta politica, nu pe aceasta cale trebuie castigata !

LĂSAȚI UN MESAJ