„Coincidenţă” stranie la Prundu Bârgăului! Două autospeciale de poliţie, mistuite de flăcări în mai puţin de un an

715

În mai puţin de un an, două autospeciale de poliţie au fost mistuite de flăcări. În ambele situaţii, „incidentele” au avut loc chiar în parcarea Primăriei Prundu Bârgăului. Pentru primul incendiu, procurorii deja au găsit un ţap ispăşitor, iar în ceea ce-l priveşte pe al doilea încă nu se ştie dacă a fost accidental sau intenţionat.

 

Secţia 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului pare să fie urmărită de necazuri. Poliţişti judecaţi şi condamnaţi pentru înlesnirea prostituţiei şi două autospeciale distruse, toate acestea s-au întâmplat într-un singur an.

În data de 2/3 octombrie, o autospecială parcată în parcarea Primăriei Prundu Bârgăului a ars ca o torţă. Incendiul a avut loc în timpul nopţii, flăcările pornind din partea din spate a autospecialei.

În ciuda intervenţiei rapide a pompierilor, flăcările s-au extins şi la o clădire din apropiere, care aparţine Primăriei Prundu Bârgăului. În urma incendiului, acoperişul clădirii a fost serios afectat, iar autospeciala de poliţie a fost distrusă în totalitate.

Deşi în prima fază incendiul părea un incident involuntar, cauzat de un scurt-circuit la instalaţia electrică, lucrurile s-au complicat în scurt timp.

Asta deoarece criminaliştii, alături de pompieri, au dat peste indicii care duc la gândul că focul a fost pus intenţionat. Pentru a clarifica lucrurile se vor efectua o serie de expertize suplimentare.

Se pare că nici camerele de supraveghere care surprind parcarea Primăriei Prundu Bârgăului nu reuşesc să-i ajute pe oamenii legii să elucideze acest mister. Nici oamenii legii nu erau în secţia de poliţie în momentul producerii incendiului. Deşi pare ciudat, aceştia s-ar fi aflat în stradă când a izbucnit incendiul.

Criminaliştii aşteaptă stabilirea cauzei incendiului pentru a vedea dacă se impune începerea unei anchete pentru distrugere.

 

Incendiu la indigo

Deşi pare greu de crezut, acesta nu este singurul incident de acest gen petrecut la Secţia 2 Poliţie Rurală din Prundu Bârgăului. Anul trecut, în luna iunie, chiar în ziua în care românii îşi alegeau primarii şi consilierii locali, o autospecială de poliţie situată în aceeaşi parcare s-a făcut scrum.

Şi atunci, incidentul s-a petrecut în cursul nopţii de sâmbătă, la ora 1:30. Autospeciala a fost incendiată cu ajutorul unui cocktail Molotov aruncat de cineva pe geamul deschis al autoturismului.

Cocktail-ul Molotov conţinea benzină şi a fost aruncat de doi indivizi, care s-au apropiat de maşină, au aruncat sticla, după care au fugit. Un poliţist care locuia în apropiere a observat incendiul la câteva minute după izbucnirea acestuia.

Ca şi acum, şi atunci, în momentul producerii incendiului niciun poliţist nu se afla în secţia de poliţie. În prima fază poliţia a demarat o anchetă, aceasta fiind ulterior preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Acelaşi mod de operare a fost întâlnit cu doar o zi înainte, în aceeaşi zonă, la câţiva kilometri distanţă. Vizat a fost candidatul UNPR la Primărie Tiha Bârgăului, Dănuţ Rezvanţă, căruia i-ar fi luat foc casa, după ce cineva ar fi aruncat un cocktail Molotov pe geamul de la bucătărie.

Fostul candidat la Primăria Tiha Bârgăului susţinea la acea dată că o mână criminală i-a lăsat familia pe drumuri. Flăcările au cuprins întreaga clădire, distrugând mare parte din aceasta. Se pare că doar o mică parte din bunuri au fost salvate.

„Incendiul se manifesta generalizat la acoperişul şi mansarda locuinţei, care erau construite din material combustibil (lemn cu izolaţie de polistiren). Intervenţia a durat aproximativ trei ore. Suprafaţa totală afectată de incendiu este de peste 200 de metri pătraţi şi au ars: acoperişul, mansarda şi bucătăria de la parter şi s-au degradat pereţii celorlalte camere”, declara la acea dată purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa, Marius Rus.

De parcă nu era suficient, povestea prezentată de Rezvanţă aducea şi mai mult cu un film de acţiune.

Rezvanţă susţinea că s-ar fi simţit în pericol şi că ar fi încercat să fugă cu autoturismul împreună cu familia sa, însă  cineva ar fi tras în maşina sa de teren focuri de armă. Poliţiştii au identificat 4 găuri provocate de gloanţe în autoturismul bărbatului şi un glonţ în curtea casei sale.

dan rezvanta 3

Lui Rezvanţă i s-ar fi pus în cârcă şi incendierea autospecialei

Oamenii legii nu au înghiţit povestea SF şi l-au acuzat pe Rezvanţă că şi-ar fi înscenat totul pentru a pune mâna pe asigurarea de pe casă, mai mult decât generoasă:

„În cursul anului 2016, inculpatul a renova o casă situată pe Valea Ursului, în satul Tureac, unde locuia cu soţia şi cei trei copii şi cu concubina şi un alt copil, pentru care a obţinut o poliţă de asigurare de 350.000 de euro de la societatea comercială Alianz Ţiriac, deşi valoarea asigurată nu putea depăşi 40.000 de euro. Poliţa de asigurare a fost încheiată în data de 18 mai 2016. În data de 3 spre 4 iunie 2016, inculpatul a incendiat şi acest imobil cu ştiinţă, în timp ce soţia, concubina şi cei patru copii se aflau în imobilul respectiv. Apoi, în aceeaşi noapte, a tras cu o armă deţinută fără drept 7 focuri de armă asupra imobilului şi a autovehiculului, simulând astfel că o altă persoană ar fi urmărit să-l agreseze şi să-i incendieze casa”, declara procurorul şef-adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sângeorzan.

Acesta a petrecut mai puţin de 30 de zile după gratii, procurorii cercetând în continuare acest caz.

Acuzaţiile care i se aduceau atunci lui Daniel Rezvanţă erau tentativă la omor calificat, înşelăciune privind asigurările, inducere în eroare a organelor judiciare şi fals în declaraţii, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă şi dare de mită.

Surse judiciare au confirmat pentru Gazeta de Bistriţa faptul că lui Rezvanţă i s-a pus în cârcă şi incendierea autospecialei de poliţie din parcarea din Prundu Bârgăului, deşi în primă fază era vizat doar incidentul cu casa.

În ciuda faptului că a trecut mai bine de un an de la incident, Rezvanţă încă nu este trimis în judecată pentru faptele respective.

Andreea Moldovan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ