Deşi a afirmat cu surle şi trâmbiţe că este pregătit să transforme ONG-ul său într-un partid, Dacian Cioloş pare că se pregăteşte să-l înlocuiască pe Nicuşor Dan, la şefia USR. Iar fostul premier nu pierde vremea. Alături de Partidul Uniunea Salvaţi România, Cioloş a făcut deja primul pas: vrea să se implice în procesul de debirocratizare a instituţiilor publice. De aici şi prima colaborare a celor două formaţiuni: proiectul „Comisia de Tăiat Hârtii 2”.

„Partidul Uniunea Salvaţi România şi Platforma România 100 reiau împreună procesul de debirocratizare a statului. Primul proiect de colaborare între Uniunea Salvaţi România şi România 100 se concretizează sub forma ‘Comisiei de Tăiat Hârtii 2’, care îşi propune continuarea procesului de debirocratizare a instituţiilor publice din România şi simplificarea interacţiunii cetăţeanului cu statul, început de Guvernul Dacian Cioloş”, reiese dintr-un comunicat transmis de USR.

Echipa desemnată de Biroul Naţional al USR să colaboreze cu România 100 la acest proiect este formată din Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Florina Presadă şi Stelian Ion.

„Actualul proiect este un început de colaborare firesc între Uniunea Salvaţi România şi România 100 întrucât deputaţii USR Cristian Ghinea şi Cătălin Drulă au coordonat acest proiect în guvernul Cioloş, primul fiind şi iniţiatorul primei Comisii de tăiat hârtii. (…) Proiectul ‘Comisia de Tăiat Hârtii 2’ îşi propune să canalizeze energia civică şi politică pentru un efort comun de corectare a aberaţiilor birocratice”, susţine USR.

Iar colaborarea pare a fi pe termen lung, potrivit USR, care susţine că transformarea administraţiei publice şi a relaţiei pe care o are cu cetăţeanul este un proces „de lungă durată şi care nu se rezolvă printr-un singur act normativ”.

„Pentru a iniţia procesul de debirocratizare, Guvernul Cioloş a emis anul trecut Ordonanţa de Urgenţă nr. 41/2016 şi alte câteva hotărâri de guvern şi ordine de miniştri. Pe 27 iunie 2017 OUG nr. 41/2016 a fost aprobată prin lege în Parlament, devenind primul act normativ care are ca obiect simplificarea procedurilor administrative, fiind obligatorie pentru autorităţi şi instituţii”, a menţionat aceeaşi sursă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.