Cinci irakieni au încercat să treacă ilegal vama cu actele de identitate a unor cetățeni maghiari

105

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat într-un microbuz cinci cetăţeni irakieni, mama, tată şi trei copii, solicitanţi de azil în România, pe care trei cetăţeni unguri au încercat să îi scoată ilegal din România, cu documente de călătorie ce aparţineau unor cetăţeni maghiari.

În data de 10.10.2016, ora 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, conducând un microbuz marca Ford Tranzit, un cetăţean ungur în vârstă de 30 de ani, însoţit de şapte persoane care s-au legitimat cu cărţi de identitate eliberate de autorităţile din Ungaria.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că cinci dintre persoane nu corespund cu cele din fotografiile aplicate în cărţile de identitate prezentate la control, motiv pentru care au fost duse la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei cinci sunt cetăţeni irakieni şi formează o familie, mamă, tată şi trei fiice, adulţii au vârste de 32 şi 39 de ani, iar copiii au vârste cuprinse între 3 şi 11, toţi fiind solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că au recurs la această metodă pentru că doreau să ajungă în Olanda, urmând ca la destinaţie să plătească suma de 13.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor irakieni actele de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, iar celor trei cetăţeni maghiari pentru trafic de migranţi, urmând ca  la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ