Certuri prin instanţe între două foste prietene din Lechinţa. Una dintre ele e cercetată de tentativă de omor şi i-a scris Laurei Kovesi

2901

Pe adresa redacţiei Gazeta de Bistriţa, o femeie din Lechinţa ne-a scris prezentând cazul care a degenerat de la un accident despre care ea nu ştia nimic. Cu toate acestea, femeia este acuzată de tentativă de omor, încadrare penală schimbată, care de fapt ar reflecta vătămarea a doi minori.

 

Femeia din Lechinţa, Simona Săbăduş, este pe cât se poate de surprinzătoare. Aceasta susţine că într-o zi s-a trezit cu cei de la Poliţia Rutieră la poartă, fiind acuzată de o faptă ce nu era conformă cu realitatea.

„Mă numesc Săbăduş Simona. Locuiesc în Lechinţa. În 21.02.2016,la ora 20:10, m-am trezit sunată de Poliţia Rutieră cu somaţia de a ieşi la maşina proprietate personală. Având un conflict mai vechi cu o familie din vecini, am pornit telefonul pe «înregistrare», şi l-am rugat pe soţul meu să mă însoţească afară, crezând că e o glumă, şi iar mă aşteaptă în scară să atace! Într-adevăr, când am ieşit, Poliţia Rutieră de la Beclean şi cei de la Postul din comună, se învârteau pe lângă maşină şi făceau poze. Cum se aude şi din înregistrare,nu ştiam ce se întâmplă. Când am întrebat, am aflat că în jurul orei 17.30, am lovit cu oglinda de la maşină, cea de pe partea dreaptă, pe doi minori care se plimbau pe bicicletă,(pe aceeaşi bicicletă). Mi s-a pus fiola,s-a făcut proces verbal aşa cum am cerut,mai ales că nici nu mă atinsesem de ei.

Deşi nu s-a făcut o reconstituire, maşina nu prezenta nici măcar urme de ştersături(fiind o zi ploioasă). Ulterior,minorul M. S. obţine certificat medico-legal,iar la un timp îşi schimbă declaraţia,spunând că doar l-am atins cu oglinda pe haină. În prima fază sunt cercetată pentru lovire şi alte violenţe.Ulterior,fără a se administra probe noi,mi se schimbăîncadrarea în tentativă de omor.Şi în faţa instanţei,(fam.Măierean m-a dat în judecată pentru că le-am distrus integritatea familiei),avocata dânşilormă prezintă ca un infractor de cea mai joasă speţă,că am vrut să omor copiii trecând cu maşina pur şi simplu peste ei,iar cei de la Poliţie fiind sătui de mine!”, arată Simona Săbăduş.

domnica maierean

Domnica Măierean are varianta ei

După ce Simona Săbăduş a făcut mai multe scrisori publice, care ulterior au apărut şi în Gazeta de Bistriţa, Domnica Măierean, împreună cu fiica acesteia, Roxana, ne-au contactat pentru a reda varianta lor de poveste.

Potrivit acestora, Simona Săbăduş ar fi împrumutat de la ele o sumă de bani pe care nu a mai restituit-o. Cu toate că între Măierean şi Săbăduş exista o  relaţie de amiciţie de mai mulţi ani, de la ultima sumă pe care cea din urmă a luat-o, lucrurile s-au schimbat.

La rândul ei,Domnica Măierean susţine că Săbăduş îi terorizează familia şi că în trecut a făcut mai multe scandaluri nefondate, în faţa locuinţei acesteia.

Domnica şi Roxana Măierean au dat-o în judecată pe Simona Săbăduş în august 2015, iar de atunci procesul se judecă la Beclean. Câteva luni mai târziu, Roxana alături de alte două femei: Câmpan Victoria şi Mareş Violeta au înaintat un alt proces prin care îi cereau Simonei Săbăuş daune morale. Însă în acest caz, cererea femeilor a fost anulată în decembrie.

Teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi va fi reanalizată

I-a scris Laurei Kovesi

Recent, Simona Săbăduş i-a scris şefei DNA, Laura Kovesi.

„Doamna Laura Kovesi, aţi ieşit la rampă în presa internaţională vorbind şi condamnând corupţia din clasa politică. Sunt de acord cu dumneavoastră, până la un punct. Despre corupţia din instituţia pe careo conduceţi, nu aveţi nimic de spus? Am solicitat, printr-o adresă, către instituţia condusă de dumneavoastră în data de 4.11.2016, prin care solicitasem transferul dosarelor de la Parchetul Bistriţa, spre alte instanţe din alt judeţ, în mod special un dosar în care eram şi sunt anchetată pentru un accident care mi-a fost înscenat. Colegii dumneavoastră nu pot fi imparţiali din motive cunoscute doar de dânşii, iar dosarul a rămas unde a fost. Dacă sunteţi anti-corupţie explicaţi-mi cum se face că eşti acuzat de un accident, după trei ore de la producerea acestuia, din poze se vede clar că maşina nici măcar nu a fost atinsă, de la locul accidentului fuge şi şoferul şi victima, victima obţine un certificat medico-legal cu 2-3 zile de îngrijiri medicale, contestat de mine fără rezultat, victima îşi schimbă declaraţia din ”m-a lovit” în ”m-a atins”, iar procurorul consideră necesară cercetarea mea pentru infracţiunea de tentativă de omor.

Este doar unul dintre nenumăratele dosare, care se plimbă, care are inadvertenţe. Doamna Kovesi, de ce nu vorbim despre corupţia din sistem? Sunt curioasă, ce veţi declara când presa internaţională va privi şi dezbate încălcarea dreptului de cetăţean român şi încălcarea drepturilor prevăzute de Constituţie într-un Stat de Drept?”,a scris femeia din Lechinţa.

LĂSAȚI UN MESAJ