Elevii care vor sa meargă la Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistrița, trebuie să știe ce probe se dau pentru admitere.
Astfel ca pentru clasa a IX-a se dă probă de percepție vizuală și proba de creativitate pentru specializarea claselor.

I. PROBĂ DE PERCEPŢIE VIZUALĂ
– Desen după natură – studiu: natură statică alcătuită din două sau cel mult trei obiecte, dintre care cel puţin unul de rotaţie (vase de lut, corpuri geometrice, fructe sau legume, naturale sau mulaje). Obiectele alese se vor caracteriza prin contraste valorice, de mărime, de formă, de textură etc”, potrivit liceuldeartecbaba.ro.

Tehnica, este la alegerea candidatului, desen în creion sau în cărbune și va dura 5 ore, informeaza conducerea liceului.

Criteriile de apreciere de apreciere sunt compunerea spaţiului plastic (încadrarea în pagină), raportul dintre obiecte (proporţii), forma, caracterul obiectelor, redarea spaţiului şi a volumului și raportul valoric.


„II. PROBĂ DE CREATIVITATE PE SPECIALIZAREA CLASELOR

O compoziţie pe un subiect dat”, mai este notat pe liceuldeartecbaba.ro.

La Arte Plastice, timpul de lucru este de 5 ore, se ține cont de culoare, compoziţiea fiind cu personaje, iar ca tehnică se vor folosi culori de apă.

Criteriile de apreciere sunt: unitatea compoziţiei şi încadrarea în subiect; expresivitatea cromatică și de asemenea nota personală, originalitatea și creativitatea.

La Arhitectură proba de creativitate se adaptează specializării sau se înlocuieşte cu o probă de memorie vizuală, probă scrisă, în care candidaţii vor descrie în maximum trei pagini un edificiu arhitectural cunoscut sau un ansamblu arhitectural (de exemplu, centrul oraşului).

” Se recomandă ca lucrarea să conţină şi schiţe de detaliu sau ansamblu, a căror calitate va fi evaluată după criterii artistice”, informează conducerea liceului.

Criteriile de apreciere sunt: cantitatea şi calitatea informaţiilor furnizate; numărul detaliilor descrise; claritatea exprimării şi puterea de sugestie a textului și realizarea plastică a schiţelor pe care le conţine lucrarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.