Cat de important este iluminatul stradal pentru siguranta pietonilor si al soferilor?

295

 

        Lumea moderna presupune o serie destul de larga de avantaje pentru noi ca si oameni avand in vedere ca avansarile tehnologice din mai toate domeniile de activitate ne-au facut viata mult mai confortabila. Printre acestea, se numara si iluminatul stradal, un aspect care poate ni se pare banal dar care are un rol important in ceea ce inseamna siguranta soferilor si al pietonilor din cadrul unui oras. In acelasi timp insa, iluminatul stradal are totodata si un rol estetic care de asemenea este important pentru imaginea generala a orasului. Iluminatul stradal modern se indreapta astazi inspre iluminatul cu led, datorita eficientei si calitatii acestei lumini spre deosebire de lampile clasice.

Eficienta energetica este un aspect foarte important pentru administratia unui oras avand in vedere ca periodic se cheltuiesc sume importante de bani pentru iluminatul stradal. In acest sens, tot mai multe orase utilizeaza astazi iluminatul stradal cu led, iluminat care ofera o lumina de calitate dar si o rezistenta a becurilor in timp, lucruri destul de greu de obtinut de la iluminatul clasic, care este din ce in ce mai rar utilizat.

„Iluminatul stradal cu led ar putea parea un aspect de ultima fita, insa in realitate acesta reprezinta cea mai buna solutie pe care o are administratia unui oras. Locuitorii se simt mult mai in siguranta atunci cand iluminatul stradal este eficient si nu exista anumite puncte oarbe in care lumina nu ajunge. Iluminatul stradal cu led ofera un flux luminos puternic si constant, spre deosebire de iluminatul clasic care ofera cel mult o lumina difuza” a explicat Lomanar Nicolae, administrator al magazinului online Led-box.ro, magazin specializat in Tehnologia Led.

 

Lampa Led Iluminat Stradal 120W – www.led-box.ro

Iluminatul stradal cu Led poate reduce numarul infractiunilor comise noaptea.

            Intunericul este adesea asociat cu primejdia de catre oameni iar acest lucru reprezinta un motiv destul de solid pentru administratorii locali pentru a lua masuri in ceea ce priveste iluminatul stradal. Cele mai multe infractiuni se produc in timpul noptii atunci cand identificarea infractorilor este dificila, astfel ca un iluminat bun poate duce la o oarecare scadere a numarului acestor infractiuni. Chiar daca iluminatul nu poate fi considerat un factor decisiv in prevenirea unei infractiuni, acesta poate contribui la crearea unui sentiment de siguranta pentru pietoni.

Iluminatul stradal cu Led poate fi de un real ajutor si pentru soferi si biciclisti.

            Un alt aspect important cu privire la iluminatul stradal este faptul ca aceasta poate contribui in acelasi timp si la siguranta rutiera din cadrul oraselor avand in vedere ca parcarea pe timpul noptii este o reala provocare pentru soferi in situatia in care iluminatul stradal este slab sau chiar inexistent. Mai mult decat atat, tot mai multe orase au infiintat si piste pentru biciclisti, astfel ca un iluminat stradal eficient este un strict necesar si pentru acestia pentru a evita diverse accidentari care se pot produce cu mare usurinta noaptea.

Iluminatul stradal cu Led ofera orasului o imagine aparte.

            Iluminatul stradal are totodata si o functie estetica, astfel ca pe langa design-ul stalpilor, lumina lampilor poate contribui si ea la aportul estetic pe care il creeaza in general iluminatul in cadrul unei asezari rurale sau urbane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ