Câştigătorul Maratonului „6633 Arctic Ultra”, premiat la Consiliul Judeţean! Tibi Uşeriu: Povestea e să-ți atingi visurile pe care le ai și să schimbi ceva. Particip la competiţii ca să mă îmblânzesc pe mine

232

Tiberiu Uşeriu, câştigătorul Maratonului „6633 Arctic Ultra” pentru a doua oară consecutiv, a primit, marţi, Premiul de Excelenţă acordat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, alături de un cec în valoare de 25.000 de lei. Din partea Prefecturii Bistriţa-Năsăud, ultramaratonistul a primit o diplomă de excelenţă pentru promovarea imaginii României și a judeţului Bistriţa-Năsăud.

 

Avem ocazia să-l vedem sănătos și victorios pe Tibi, care a făcut foarte multă cinste județului Bistrița-Năsăud și României. Asumându-și prin cartea sa trecutul, arătând că oricând șansa vieții poate fi rescrisă, e un om care inspiră și care poate fi model pentru mulți dintre noi. Legat de premiu, mi-aș fi dorit să oferim o sumă mai mare dar astea sunt posibilitățile noastre în momentul de față și cred că mai important este respectul cetățenilor decât o anumită recompensă financiară. Tibi, felicitări! Am înțeles că de la minus 50 de grade mergi la plus 50 de grade, sper ca organismul tău să reziste pentru că mentalitatea de învingător o ai. Vom găsi mereu resurse financiare să-ți arătăm recunoștința pentru tot ceea ce faci„, a spus președintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

Tibi câștigă pentru a doua oară concurs infernal. Premiera este că Tibi este primul om care revine după ce învinge. Eu personal l-am sfătuit să nu meargă anul acesta, mă bucur că nu m-a ascultat, a venit din nou învingător. M-am gândit foarte mult la ce a făcut Tibi şi la ce înseamnă ca un om, aparent asemnănător nouă, să poată să facă ce a făcut el. N-am deslușit toate mecanismele mentale, fizice, biologice, sportive şide alimentație pe care el le-a folosit pentru a ajunge la acest succes, dar mi-am amintit de istoria marilor exploratori, a marilor temerari. (…) Avem în noi gena explorării în cele mai grele condiții și dincolo de limitele aparente pe care noi le avem. Tibi a plecat nu de la plus, nu de la zero, ci de la minus pentru că a avut o viață deloc ușoară. Aceasta este marea performanță, valoarea distanței pe care a parcurs-o în viață și cred că acolo unde a mers era de fapt căutarea propriei ființe”, a spus prefectul Ovidiu Frenț.

premiere useriu 2

„M-am întors acolo pentru a-mi confirma, în primul rând mie, că ceea ce s-a întâmplat anul trecut acolo nu a fost întâmplare. În spatele acestei poveşti care a început cu mine sunt mii de ore de antrenament, sunt mii de kilometri alergaţi şi cred că mii de litri de transpiraţie, deci nu m-am pus în pat şi dimineaţa m-am trezit un fel de campion la Cercul Arctic, la una dintre cele mai grele competiţii din lume. La fel ca şi anul trecut, am făcut cu mândrie să reprezint acolo judeţul nostru, să reprezint Bistriţa, să reprezint Tăşuleasa Social şi ceea ce facem noi acolo. Sunt un fel de ambasador şi mă bucur că pot să fac acest lucru”, a spus Tibi Uşeriu, în plenul Consiliului Judeţean.

 

Câştigătorul Maratonului "6633 Arctic Ultra", premiat la Consiliul Judeţean! Tibi Uşeriu: Povestea e să-ți atingi visurile pe care le ai și să schimbi ceva. Particip la competiţii ca să mă îmblânzesc pe mine

El a precizat că acest premiu în bani este binevenit şi că o parte din sumă va fi donată unui copil în al cărui proiect crede, iar o parte va fi folosită pentru proiectele sale de viitor.

„Nu sunt un sportiv profesionist, sunt un sportiv amator. Mi s-a terminat concediul la Tăşuleasa Social.  De săptămâna viitoare intru la muncă”, a mai adăugat Tibi Uşeriu.

 

După acordarea diplomelor, în cadrul unei discuţii cu presa, Tiberiu Uşeriu a precizat că s-a simţit onorat să primească aceste premii din parte oficialităţilor.

Cred că în ultimii 10-11ani, de fiecare dată, Tăşuleasa Social a avut un mesaj către tineri. Cred că evoluția pe care am avut-o în trecut, evoluția pe care o să o am pe parcurs, și pe plan profesional în ceea ce fac eu și pe plan ăsta sportiv, cred că fiecare trebuie să ia. Nu vreau să promovez: alergați,  mergeți la competiții de anduranță sau faceți ceea ce fac eu! Nu. Povestea e alta, povestea e să-ți atingi scopul în viață, povestea e să-ți atingi visurile pe care le ai și să schimbi ceva, dacă ai de schimbat. Fiecare îşi alege drumul în viaţă.

Eu am zis că dacă tot am venit un exemplu, trebuie să se ştie care a fost drumul meu. Eu cred că trecutul meu m-a adus aici unde sunt şi sunt mându de ceea ce sunt acum. Cartea mea a avut un impact peste așteptări, mă bucur că nu stau cu spaima că la un moment dat cineva îmi scoate povestea din trecut, acum ies cu mai multă încredere. 

Demonul sunt eu de fapt, sunt eurile acelea ale lui Jung, acel eu care nu-şi doreşte să facă nimic, acel eu rău din mine. Povestea demonilor nu trebuie înțeleasă greşit, prin faptul că în mintea mea ar umbla ceva demoni. Nu, demonul cred că sunt eu de fapt şi încerc cu mine să mă împac, lucru pe care l-am reușit. Să nu credeţi că particip la competiții ca să îmblânzesc demoni. Nu, particip ca să mă îmblânzesc pe mine, să îmi satisfac eu ceea ce îmi doresc, după care dacă pot să inspir, mă bucur foarte mult. Sunt credincios, sunt cu Dumnezeu de când m-am născut și o să merg cu El mai departe, dar nu pot să spun că m-a salvat credința, ci m-am salvat eu din toată nebunia asta„, a mărturisit Tibi Uşeriu.

 

Câştigătorul Maratonului "6633 Arctic Ultra", premiat la Consiliul Judeţean! Tibi Uşeriu: Povestea e să-ți atingi visurile pe care le ai și să schimbi ceva. Particip la competiţii ca să mă îmblânzesc pe mine

Cât despre proiectele de viitor, Tibi Uşeriu a spus că, pe de o parte, sunt cele de la Tăşuleasa Social – „Ziua Bună-Ziua Voluntarilor”,  din data de 1 aprilie, apoi pregătirea pentru Via Maria Theresia. În luna iulie va participa la o cursă prin deşert, iar mai apoi îşi va încerca din nou norocul la Turul Giganţilor unde a concurat deja de două ori fără să reuşească să treacă linia de sosire.

În ceea ce priveşte o a treia participare la Arctic Ultra, va decide în viitor.

Cred că e prea devreme să zic, nu vreau să ma hazardez ca şi anul trecut când am spus că trebuie să fii nebun să te întorci. Bineînţeles că trebuie să ai un strop de nebunie să te întorci şi cu siguranţă o să mă întorc la un moment dat pentru că se schimbă competiţia, se schimbă traseul acesteia. Organizatorii promit că o să fie o competiţie mai grea şi atunci clar că la un moment dat o să mă tenteze. Dar, este viitor„, a mai spus Tibi Uşeriu.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ