Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin au început negocierile de organizare în ALDE

62

Tensiunile interne din ALDE încep să se stîngă. Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin au avut miercuri o întâlnire de taină, în prezenţa mai multor lideri din partid, care a durat mai bine de trei ore.

Conform surselor din ALDE, cei doi copreşedinţi au agreat detaliile viitorului congres, subiect care a agitat spiritele în interiorul partidului în ultima lună. Atât Tăriceanu, cât şi Constantin au susţinut nevoia organizării unui congres, astfel încât ALDE să aibă aleasă în mod legitim întreagă echipă de conducere care să îşi asume un plan de dezvoltare şi management al partidului.

Cel mai important aspect al negocierii dintre cei doi lideri politici a vizat şi mecanismele de luare a deciziei în interiorul partidului şi transparentizarea deciziilor conducerii. Anterior au existat mai multe acuzaţii ale liderilor din ţară legate de faptul că în ALDE deciziile nu sunt dezbătute sau comunicate şi liderilor judeţeni. Aceleaşi surse politice susţin că întregul conflict intern a apărut pe fondul nemulţumirii liderilor judeţeni că nu sunt implicaţi în luarea deciziilor care implică poziţia partidului faţă de teme sensibile.

Discuţiile dintre cei doi copreşedinţi vor continuă şi în zilele următoare, până duminică, când este prevăzută întâlnirea Delegaţiei Permente Naţionale.

„S-au făcut progrese pentru normalizarea relaţiilor dintre cei doi. Este de aşteptat că negocierile să continue şi în zilele care vin şi dacă vor ajunge la un numitor comun, atât Tăriceanu cât şi Constantin să între în Delegaţia Permanentă cu un mesaj comun, de stabilitate”, au declarat surse care au participat la discuţia dintre Tăriceanu şi Constantin.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ