Bistriţean reţinut de procurorii DIICOT BN pentru trafic de droguri! A fost prins cu peste 1.000 de pastile de ecstasy care trebuiau să ajungă în Cluj şi Bistriţa-Năsăud

1934

Un bistriţean a fost reţinut miercuri de procurorii DIICOT Bistriţa-Năsăud , sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc şi introducere în ţară de droguri de mare risc, fără drept. Sorin Şorobetea a transportat drogurile pe teritoriul Germaniei, Cehiei, Slovaciei iar apoi pe teritoriul Ungariei, destinaţiile finale fiind, conform procurorilor, judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud. 

 

„La data de 16.11.2017  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Şorobetea Sorin pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi introducere în ţară de droguri de mare risc, fără drept”, transmite DIICOT într-un comunicat.

 

Potrivit anchetatorilor, în dimineaţa zilei de 14.11.2017, în timp ce se afla în Olanda,  Şorobetea Sorin a procurat de la o persoană cu care s-a întâlnit în oraşul Heerlen, o cantitate de 1074 comprimate de ecstasy (MDMA)  ambalată într-o pungă de plastic cu intenţia de a o comercializa, după care a plecat spre România cu o maşină în care a ascuns drogul de mare risc.

„În cursul zilei de 15.11.2017 inculpatul Şorobetea Sorin a transportat drogul de mare risc pe teritoriul Germaniei, Cehiei, Slovaciei iar apoi pe teritoriul Ungariei.

La data de 15.11.2017, în jurul orei 16.00,procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au depistat în Punctul de trecere a frontierei Petea, pe sensul de intrare în România, un autotractor în cabina căruia se afla inculpatul Şorobetea Sorin.

În urma controlului efectuat asupra camionului a fost găsit un colet în care se aflau 1074 pastile de culoare turcoaz conţinând MDMA, cunoscute şi sub denumirea de ecstazy, destinate pieţei din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud”, arată sursa citată.

Procurorii DIICOT l-au reţinut pe Şorobetea Sorin pentru 24 de ore şi urmează să îl prezinte Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ