Bistriţa-Năsăud, în Top 3 la proiecte PNDL

155

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a declarat în conferinţa de presă susţinută alături de vicepremierul Sevil Shhaideh, că judeţul Bistriţa-Năsăud se află în Top 3 în ceea ce priveşte accesarea finanţării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. 

 

Judeţul Bistriţa-Năsăud e în primele trei. Vorbim de proiecte. Filosofia alocării fondurilor s-a schimbat fundamental. Vă rog să faceţi un exerciţiu de memorie, când erau alte vremuri, alte lumi, în care un primar sau altul era mai favorizat fiindcă era prieten cu preşedintele sau mai simpatizat decât altul. Lucrurile astea s-au terminat, e închis subiectul. (…)

Spre bucuria mea, judeţul Bistriţa-Năsăud este foarte bine pregătit. Cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud pot fi fericiţi că au cei mai buni primari din România. Sunt pe primele locuri la accesarea fondurilor europene prin PNDR, sunt pe primele locuri la PNDL, sunt pe foarte multe prime locuri la orice alte tipuri de clasamente care se fac din punct de vedere administrativ. Am reuşit ca împreună cu ei, din 2012, să lăsăm politica la poarta Consiliului Judeţean şi să discutăm concret, colegial, administrativ despre problemele comunităţilor şi modul în care le gestionăm”, a declarat preşedintele Moldovan.

Radu Moldovan a menţionat că absolut orice primar a avut uşa deschisă la întâlnirea cu viceprim-ministrul României, nu „cum se făcea înainte”.

Potrivit preşedintelui CJ BN, în prima etapă a PNDL, Consiliul Judeţean împreună cu administraţiile locale au reuşit să atragă finanţări de peste 500 milioane euro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ