Biserica Evanghelică se închide pentru restaurare!

59

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Bistrița, Biserica Evanghelică se va închide pentru restaurare, după ce Primăria a accesat 2,8 milioane de euro pentru acest obiectiv.  În perioada celor 3 ani de execuție, biserica nu va fi deschisă accesului public. 

 

Potrivit primarului municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, proiectul de restaurare va începe în curând.

„Obiectivul a fost predat executantului care, în perioada următoare, va începe organizarea de șantier, ceea ce va produce un disconfort celor care tranzitează Piața Centrală, fapt pentru care ne cerem scuze. Turnul Biserici Evanghelice va rămâne vizitabil  în cea mai mare parte a acestui interval de timp, lucrările care urmează să fie realizate aici fiind estimate să dureze 3 luni”, a anunțat primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu.

Proiectul ”Restaurarea Bisericii Evanghelice CA Bistrița în vederea introducerii sale în circuitul turistic internațional” este finanțat din fonduri de la Uniunea Europeană, iar pe perioada a trei ani de execuție, biserica nu va fi deschisă accesului public, conform Primăriei Bistrița.

Biserica Evanghelică din Bistrița este singura biserică din România cu lift, aceasta este situată în Piața Centrală a orașului Bistrița și este vizitată anual de peste 15.000 de turiști.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ