Beizadeaua de la Metropolis a trecut de la roabe cu şampanie la sport de contact, în timp ce afacerile părinţilor scârţâie bine

2611

Alex Rus, fiul unuia dintre patronii Metropolis pare să se fi dat pe brazdă şi a dat roabele de şampanie comandate cu generozitate pe malul mării la sporturi de contact tocmai în Marea Britanie. Între timp, afacerile părinţilor par să scârţâie din ţâţâni.

 

În urmă cu aproape un an, Gazeta de Bistriţa dezvăluia câteva dintre detaliile picante din viaţa unora dintre cei mai controversaţi copii ai bogaţilor de pe meleagurile bistriţene.

Printre cele mai extravagante personaje se număra şi Alex Rus, fiul lui Petru Rus, unul dintre patronii grupului de firme Metropolis. Acesta atrăgea atenţia domnişoarelor şi ziarelor de scandal prin comportamentul pe care îl avea în cluburile de fiţe de la malul mării.

Cei de la Cancan.ro l-au surprins pe bistriţean comandând o roabă cu şampanie. Se întâmpla la mare, într-un club de fiţe, unde tânărul îşi serba cele 21 de primăveri. De parcă nu era suficient băutura fină, el a beneficiat şi de gărzi de corp…

Dar să începem cu începutul. „Prinţişorul” de la Metropolis are 22 de ani şi a fost răsfăţat încă din liceu, pe care l-a terminat tocmai în Elveţia, la Institut Le Rosey Switzerland. Acesta este, potrivit celor de la The Telegraph, cel mai scump liceu din lume. Doar pentru un an petrecut aici, părinţii elevilor au de scos din buzunare nu mai puţin de 80.000 de lire.

După experienţa elveţiană, Alex s-a mutat în Londra, unde şi-a continuat studiile la London School of Business and Finance, o universitate privată care trebuia să-l înveţe pe tânăr cum să facă afaceri.

Cu asta a şi continuat, tot în Londra, unde a fost manager de închirieri la MS Properties Kinghtsbridge, o companie care oferă spre închiriere apartamente şi clădiri în capitala Marii Britanii.

alex rus 1

Se antrenează la sala lui Zmărăndescu

„Prinţişorul” pare să se fi săturat de cluburi şi ia drumul sportului. Acesta s-a apucat de box anul trecut, în vară, iar în luna noiembrie a avut primul său meci.

Într-un material dedicat transformării sale, cei de la naţional.ro precizează că acesta s-ar fi apucat de box, la îndemnul unui apropiat, într-un moment în care se confrunta cu mai multe probleme personale.

Alex Rus locuieşte în continuare în Londra, unde îşi continua studiile. În paralel acesta face şi box. Mai mult, acesta ar fi dus box-ul la un alt nivel, ajungând chiar să concureze la competiţii din Marea Britanie.

Tânărul se antrenează la sala pe care Cătălin Zmărăndescu a deschis-o în Londra. La doar 5 luni de antrenament, acesta a avut primul meci la semi-profesionişti, pe care l-a şi câştigat cu un K.O. în runda a treia.

De pe Facebook-ul tânărului mai nou lipsesc fotografii cu haine de lux şi excursii costisitoare, acestea fiind înlocuite cu imagini şi filmuleţe de la antrenamentele realizate alături de Cătălin Zmărăndescu.

Alex Rus petrece şi timpul liber alături de antrenorul său. Mai mult, într-una dintre fotografiile postate pe pagina sa de Facebook, Alex apare alături de Cătălin Zmărăndescu şi faimosul interlop Nicu Gheară, care s-a refugiat de ceva vreme în Ibiza. Cei trei par să se relaxeze la un grătar şi o bere.

alex rus 2

În timp ce Alex se relaxează în Londra, firmele Metropolis scârţâie bine

Nu la fel de bine par să meargă lucrurile acasă, firmele grupului Metropolis având mari probleme, după cum a arătat Gazeta de Bistriţa cu mai multe ocazii. Într-un material publicat în luna aprilie a acestui an, publicaţia noastră arăta cum Uniplay Show, emisiunea pe care au avut-o cei de la Metropolis la Antena 1, o ia pe urmele Super Bingo Metropolis.

Ultimul show televizat al jocului de tip bingo Uniplay Show a fost suspendat, iar oamenii care au câştigat se plâng că nu au intrat în posesia sumelor respective decât în cele mai fericite cazuri parţial.

Compania spune că a decontat marea majoritate a premiilor, existând întârzieri la unele premii speciale. Acest lucru nu este confirmat şi de câştigători, care susţin că au de încasat sume care ajung la zeci de mii de lei.

De asemenea, una dintre variantele vehiculate de companie este plata eşalonată a acestor premii.

Probleme cu banii a avut şi fostul joc de bingo, care funcţiona sub umbrela SC Phoenix Games SRL, deţinută tot de Radu Chifa şi Petru Rus. În 2012, firma s-a trezit fără licenţa pentru jocurile de tip bingo tocmai din cauza datoriilor uriaşe la stat, care depăşeau 1,2 milioane de euro.

Dacă în 2012, firma declara o cifră de afaceri de 6,7 milioane de lei, pierderi de 2,3 milioane de lei şi datorii totale de peste 325 de milioane de lei, anii care au urmat au redus drastic cifra de afaceri, care a ajuns sub 18.000 de lei.

 

Prima emisiune a băgat o firmă în faliment

Rus şi Chifa s-au văzut nevoiţi să ceară insolvenţa în instanţă pentru SC Phoenix Games SRL, numărul creditorilor trecând de 80. Datoria către stat ajungea la un milion de euro, iar datoriile totale treceau de 13 milioane de lei.

Nici noua firmă pe care a mizat Metropolis pentru noul show televizat nu pare să stea mai bine. Monte Calm Play SRL a fost înfiinţată în mai 2016, cifra de afaceri înregistrată anul trecut ajungând la 783.648 de lei. Pierderile însă sunt imense, trecând de 12 milioane de lei. Datoriile trec şi ele de 13,4 milioane de lei.

Dacă anul 2016 a fost încheiat fără datorii la stat, în  luna februarie a anului 2017, Monte Calm Play deja figura cu datorii la stat în valoare de 448.729 de lei. Cele mai mari datorii la stat era înregistrate la bugetul asigurărilor sociale (202.661 lei) şi la bugetul de stat (148.564 de lei).

Diferitele firme şi persoane care au de recuperat bani de la noua societate comercială a grupului Metropolis au apelat la justiţie pentru a-şi recupera datoriile. Astfel, pe rolul Judecătoriei Bistriţa se află 5 dosare, în care Monte Calm Play SRL figurează ca debitor. În două dintre dosare, instanţa s-a pronunţat deja, obligând firma să plătească peste 42.000 de lei.

Afiliată este o altă firmă, Monte Calm Grup, care se pare că este puţin mai veche. Aceasta a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de peste 2,7 milioane de lei, pierderi de peste 4,55 de milioane de lei şi datorii de peste 18 milioane de lei.

Acestea nu par să fie singurele probleme financiare pe care le are grupul Metropolis. Într-un material viitor, Gazeta de Bistriţa vă va prezenta şi problemele avute în zona de cazinouri şi jocuri de noroc. Statul se pare că a apelat la executări silite pentru recuperarea datoriilor.

Andreea Moldovan

1 COMENTARIU

  1. Pai… nu fiti invidiosi… ! Asa-s toti/toate … ” beizadelele ” … din toata lumea asta unde se „manaresc” banii lumii ! Nu putem schimba nimic… si cei „sarantoci ” na-u decat … ” sa crape ” !

LĂSAȚI UN MESAJ