Baut la volan si cu arma de vanatoare in dotare. Politistii de la Nasaud au avut parte de o surpriza

1284

Un bistrițean curajos s-a urcat la volat după ce a consumat mai multe pahare de alcool. Drept pasager, acesta și-a luat o armă de vânătoare pentru care nu deținea permis.

Astfel că, pe DN 17D, în localitatea Feldru, în cadrul unei acţiuni preventive, polițiștii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud au depistat în trafic un autoturism, condus de un bărbat, de 50 de ani, din Năsăud.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv şi i-au fost  recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul transporta în autoturism o armă de vânătoare pe care o deținea legal.

S-a solicitat sprijinul echipei operative din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase care a stabilit faptul că, bărbatul nu avea asupra sa o autorizație de vânătoare, motiv pentru care poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de braconaj. De asemenea, au ridicat arma de vânătoare în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și braconaj.

 

1 COMENTARIU

 1. No acuma cum e, ” nu avea permis ” sau ” o detinea legal „… ?
  Daca cineva detine legal o arma si se afla asupra sa, in masina si nu este suprins pe un anume fond de vanatoare, ce fapta mai e si asta ? Atata vreme cat ai permis de detinere, port si
  folosintza a unei arme ” legal detinute ” … , nu a patruns fara drept pe un anume fond de vanatoare si nu a tras ori folosit in vre-un fel aceasta arma, nu constituie nici o fapta „ilegala ” , daca … ( doar ) este depistat circuland cu masina pe un anumit „drum” public si avea si arma asupra sa, in masina cu el .
  Un „vanator legal ” poate avea arma asupra sa , sa mearga si sa participe la orice sedintza legala de vanatoare, in orice grupa ori fond de vanatoare . De la locul de detinere al armei, in mod firesc, „omul ” n-are cum sa-si transporte arma, decat tot cum prevede legea, adica demontata si introdusa in „toc , cutie… ori portul sau ” daca-i este in ” spate ” si circula pe drumul public ori „traverseaza ” un fond de vanatoare … Arma tinuta in interiorul masinii si circuland pe drumul public deschis circulatiei… nu constituie nici o fapta ilegala, stricto-sensu… daca n-a facut uz de arma si n-a tras cu ea in nici un fel.
  Fapta de tentativa de braconaj cinegetic, este atunci cand „persoana ” este dapistata cu arma in spate ori tinuta in mana , montata si gata de tragere … circuland pe un fnod de vanatoare ( indiferent daca arma este incarcata sau ba ) si nicidecum, cu ea in masina personala , circuland pe un drum pubilc , neinchis circulatiei publice si nefacand parte integranta dintr-un anume fond de vanatoare .
  Acuma, pentru incalcarea egulilor de circulatie, daca a fost drum public, este altceva. Va suporta pedeapsa prevazuta de lege pentru asta…

LĂSAȚI UN MESAJ