Băsescu îl învinge pe Igor DODON și rămâne cu cetățenia din Republica Moldova

145

Judecătoria Chișinău a anulat, luni, 20 martie, decretul lui Igor Dodon de retragere a cetățeniei lui Traian Băsescu. Fostul președinte al României a solicitat ajutorul avocatului și a înaintat o cerere prealabilă președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Acesta a cerut ca ca decretul privind retragerea cetățeniei să fie anulat.

Astfel, la 1 februarie 2017 Traian Băsescu, prin intermediul avocatului, a înaintat o cerere prealabilă Preşedintelui Igor Dodon, solicitând revocarea Decretului nr. 16-VIII din 3 ianuarie 2017 privind retragerea cetățeniei ca fiind emis contrar legii. În 6 martie 2017 avocatul reclamantului a recepţionat scrisoarea Preşedinţiei prin care se comunica faptul că cererea prealabilă a fost respinsă. Scrisoarea nu conţinea nici un fel de motivaţie juridică în sprijinul respingerii cererii prealabile.

În acest context, la 16 martie 2017 Băsescu a înaintat Judecătoriei Chişinău o cerere de chemare în judecată împotriva Preşedintelui Igor Dodon prin care a solicitat anularea Decretului nr. 16-VIII din 3 ianuarie 2017 ca fiind ilegal. Concomitent cu înaintarea acţiunii reclamantul a solicitat şi aplicarea măsurii de asigurare prin suspendarea executării decretului contestat până la examinarea cauzei în fond, informează timpul.md. La 20 martie 2017 Judecătoria Chişinău a emis o încheiere prin care a primit în procedură cererea de chemare în judecată, a obligat pârâtul să prezinte referinţa şi probele în sprijinul acesteia până la 2 mai 2017 fixând primul termen de judecată pentru 16 mai 2017 orele 10:00. Şedinţa de judecată va avea loc în incinta Judecătoriei Chişinău.

La aceeaşi dată instanţa de judecată a emis o altă încheiere prin care a admis cererea reclamantului de asigurare a acţiunii. Instanţa a suspendat executarea decretului contestat în scopul prevenirii consecinţelor iremediabile care pot fi aduse reclamantului. La începutul lunii ianuarie 2017 preşedintele Republicii Moldova a semnat decretul prin care i-a retras cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu.

1 COMENTARIU

  1. Basescu asta-i un fel de „racadau”… un fel de „baga intrigi” … si de „zgandarau”… pe care domnul Dodon, bine face ca vrea sa-l puna pa punct , deoarece se amesteca in treburile interne ale acestei tzari ( care ne este ” frate si unde putem merge cand vrem pe ospetie” … ca nu ne opreste nimeni, numai ca-i o alta tzara si nu-i Romania , cum bine a precizat domnul presedinte „moldovan” ) .
    Basescu , pentru a castiga alegerile, a dat cetatenie „in masa” moldovenilor, aducandu-i prin Bucuresti si alte „locatii” unde intr-o cladire „construita in alb” … si fara nici o utilitate, figureaza inca si astazi cate 100-200 de moldoveni cu domiciliul in Romania… desi acolo efectiv nu locuieste nimeni. Moldovenii au cerut cetatenia romana, nu din dragostea fata de noi, cat din dragostea fata de faptul ca cetateni romani fiind, pot circula aiurea oriunde prin Europa… sa faca tot felul de potlogarii…
    Domnul Dodon este un cetatean onest, patriot tzarii sale si foarte bine intentionat si degeaba ne tot ca.cam pe noi, ca Moldova ( de Est) , nu este a Romaniei si daca-i intrebi, nici 20% nu vor sa se uneasca „inapoi” cu Romania, deoarece, au avut ei grija ruznacii , imediat dupa Razboi, sa-i „metamorfozeze ” si sa-i „corceasca” , incat astazi nici 10% din moldoveni, nu mai au sange romanesc prin vene…
    Despre ce vorbim ? Nu va imbatati cu „apa rece” … ca n-o sa-i ramana aceasta cetatenie, care are ea un „dram de interes ascuns „… si pe care domnul Dodon bine l-a intuit …
    Daaaaaaaaaaaaa… este „dat dracu’ ” … acest Basescu … !!!

LĂSAȚI UN MESAJ