Bărbat din Ilva Mare, amendat usturător şi cu dosar penal pentru infracţiuni silvice

261

Un bărbat din Ilva Mare s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins transportând lemn fără documente legale. Ulterior, poliţiştii au descoperit că omul ar fi furat şi lemn dintr-o pădure din zona comunei. 

Pe lângă faptul că este anchetat acum de poliţişti, bărbatul s-a ales şi cu o amendă de câteva mii de lei, dar şi cu lemnul pe care îl transporta ilegal, confiscat.

 

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz Băi împreună cu lucrători din cadrul ocolului silvic au organizat și efectuat, miercuri, o acţiune pe linie silvică, pe Valea Ilvelor, informează IPJ BN.

În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, din Ilva Mare, în timp ce transporta cu un tractor 1,23 mc de material lemnos, fără a avea documente legale de proveniență. Materialul lemnos în valoare de 122,95 lei a fost ridicat în vederea confiscării.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii l-au identificat pe acest bărbat, în locul numit ”Cucureasa”, de unde este bănuit că ar fi sustras cantitatea de 6,43 mc de material lemnos.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat ocolului silvic.

Cercetările continuă de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de arbori.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ