Au vrut să mai zăbovească niţel în România! Au fost somaţi de poliţiştii bistriţeni să plece în două săptămâni

251
sursa foto: Gazeta din Vest

Poliţiştii de imigrări din Bistriţa-Năsăud au depistat doi bărbați din Turcia, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de şedere. Aceștia au fost sancționați contravențional și obligaţi, prin decizii de returnare, să părăsească teritoriul României în 15 zile.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud au desfăşurat, la data de 20 februarie a.c., un control pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, doi bărbati, în vârstă de 27 și 38 de ani, ambii din Turcia.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi au intrat în România în baza vizelor de scurtă şedere, însă, la expirarea perioadei legale de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile. Totodată, străinii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 400 lei, fiecare, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

LĂSAȚI UN MESAJ