Au fost şi sunt distruse vieţi şi destine! Cămătăria, una din cele mai perverse manifestări ale crimei organizate

491

Fără nici o îndoială, împrumutatul banilor cu dobandă, camăta, de către persoane fizice, este una din cele mai parșive manifestări ale fenomenului de crimă organizată în prezent. Deși este evident faptul că infracțiunea este săvârșită de grupuri criminale organizate, autoritățile tratează problema ca una inexistentă, în ciuda faptului că aceasta a luat o amploare deosebită și tot mai mulți oameni devin victime ale cămătarilor.

 

Fenomenul cămătăriei în județul Bistrița-Năsăud, din punct vedere al cazuisticii, a cazurilor rezolvate de autorități, este ca și inexistent din partea celor autorizați să aplice legea: servicii de informații, poliție și parchet, în special de cei de la DIICOT, parchetul supranumit Antimafia.

 

Poliţistul Tomoioagă, victima cămătarilor

În finalul articolului din numărul precedent al Gazeta de Bistrița, aminteam de cazul șefului Secției de Poliție din com. Petru Rareș, subcomisarul de poliție Ioan Tomoioagă, un polițist de perspectivă, un bun profesionist, care a fost găsit împușcat cu arma din dotare, un pistol Carpați, cal.7,65 mm. Concluziile anchetei, atât cât au catadixit…


Aflaţi cum a distrus şi cum distruge cămătăria vieţi şi destine şi ce forme a mai îmbrăcat această activitate la limita legii, ziarul Gazeta de Bistrița de la orice punct de vânzare a presei, începând de luni, 29 ianuarie 2018.

Doru Costin

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ