Turneul național ”Interfața 3”, organizat de dramAcum, ajunge la data de 7 noiembrie la Bistrița.

Spectacolul este conceput de Alexandru Berceanu, dramaturgia este semnată de Andreea Chindriș și Alexandru Berceanu, muzica este compusă de Cătălin Crețu și Grigore Burloiu, iar tehnologiile din cadrul spectacolelor sunt operate de George Rotaru și Dan Olteanu.

Este un spectacol bazat pe compoziție muzicală de avangardă, inovație tehnologică și teatru documentar ce descoperă laturi deseori ascunse ale trecutului recent și ale prezentului României pentru a le aduce în dezbatere. În cadrul INTERFAȚA 3 se generează muzică în timp real. Sunt montorizați EEG un actor și un spectator, iar relația dintre cele două encefalograme produce muzica spectacolului având la bază algoritmi de recunoaștere a stării emoționale. Reacția invizibilă a subiectului monitorizat, devine perceptibilă la nivel sonor tuturor spectatorilor. Fondul sonor rezultat este folosit de coregrafa Ana Costea ca suport pentru dans, informează yorick.ro.

Actorii care fac parte din proiect sunt Cătălina Bălălău, Florin Ionuț Crăciun, Ionuț Niculae, Liviu Popa și Paul Dunca împreună cu Andreea Chindriș, Alexandru Berceanu și Cătălin Crețu. Aceștia produc o investigație performativă a contactului între grupuri culturale cu identități diferite, precum comunitatea gay, etnicii romi și evrei și grupuri culturale majoritare. Rezultatul este un spectacol participativ care aduce povești tulburătoare în atenția spectatorului, provocându-l să își chestioneze atitudinea proprie față de diferență.

Pentru construcția spectacolului au fost realizate interviuri cu supraviețuitori romi și evrei ai Holocaustului și alți reprezentanți ai unor categorii discriminate în România de-a lungul timpului.

Timp de 15 zile echipa spectacolului INTERFAȚA 3 va avea reprezentații în 8 orașe din România. O parte dintre aceste orașe precum Baia Mare, Suceava, Bistrița sau Oradea, sunt orașe marcate de experiența Holocaustului, spectacolul având un rol recuperatoriu pentru memoria publică a acestor evenimente. De asemenea, documentează și cazuri recente de discriminare pe criterii entice sau de orientare sexual în România, realizând o radiografie a ospitalității față de cei diferiți. Spectacolul propune prin muzică și interactivitate un spațiu al recuperării prin înțelegerea reacției de retragere față de diferență. În cadrul spectacolului publicul este invitat să participe la un joc al alegerilor și să conștientizeze valoarea acestora.


Programul Turneului INTERFAȚA 3

7 noiembrie, ora 19.00– Bistrița, Sinagoga;

8 noiembrie, ora 19.00 – Suceava, Uniunea Polonezilor din România,Sala Dom Polski;

10 noiembrie, ora 19.00 – Craiova, Teatrul Național „Marin Sorescu”, Sala Studio;

12 noiembrie, ora 19.00– Râmnicu Vâlcea, Teatrul „Anton Pann”, Sala Studio.

Accesul este GRATUIT. Copiii sub 14 ani au acces doar însoțiți de părinți.

INTERFATA-3-Afis-1024x723

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.