A venit vara şi odată cu încălzirea vremii pasionaţii de pescuit sunt întâlniţi tot mai des pe malurile râurilor din judeţ. Ca urmare, jandarmii în colaborare cu reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi organizează periodic acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii pescuitului ilegal. 

 

Astfel, a fost organizată marţi, 3 iulie a.c.  o acţiune specifică, pe cursul superior al râului Someş, între localităţile Năsăud-Piatra (Chiuza).

Pe timpul acestei misiuni, au fost aplicate şi sancţiuni de 500 de lei şi două avertismente, pe linia nerespectării prevederilor legii nr 407 din 2006, a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic, respectiv a legii nr. 61 din 1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, transmite IJJ BN într-un comunicat.

 

Jandarmii informează pe toţi pasionaţii de pescuit despre faptul că în conformitate cu prevederile legale în vigoare, următoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei: pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi de alte vieţuitoare acvatice vii efectuat fără  permis în habitatele piscicole naturale, neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile, încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă, respectiv pescuitul recreativ/sportiv al resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale.

De asemenea, se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei, după caz: pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie şi pescuitul cu lanseta folosind plasă monofilament.

Capturarea peştelui cu unelte de plasă şi cu pripoane, în râurile şi lacurile din zona de munte, precum şi în râurile colinare şi de şes, constituie, de asemenea, contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 1.500 de lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului, a autorizaţiei sau a licenţei, după caz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.