Atacul cu rachete al SUA luat în derâdere:” 23 de rachete şi-au atins ţintele, în timp ce altele 36 nu se ştie unde au aterizat”

119

Ministerul Apărării rus a anunţat vineri că apărarea aeriană siriană va fi întărită după ce rachete de croazieră lansate de aviaţia SUA au lovit o bază aeriană din vestul Siriei, au informat agenţiile de presă ruse, relatează Reuters.

Totodată, ministerul rus a luat în derâdere eficienţa loviturilor SUA despre care a afirmat că a fost „extrem de redusă”, în condiţiile în care 23 de rachete şi-au atins ţintele, în timp ce altele 36 nu se ştie unde au aterizat.

Patru militari sirieni au fost ucişi în loviturile aeriene americane, doi sunt daţi dispăruţi şi şase au fost răniţi, a precizat ministerul rus. Şase avioane militare siriene au fost de asemenea distruse.

Militanţii au lansat o ofensivă asupra poziţiilor guvernului sirian imediat după lovituri, a mai spus Ministerul Apărării rus, conform Agerpres.

Pe de altă parte, agenţia de stat siriană SANA a anunţat vineri că nouă civili, printre care patru copii, au fost ucişi în atacul american cu rachete asupra bazei militare siriene de lângă oraşul Homs. Potrivit SANA, citată de Reuters, civilii decedaţi proveneau din satele situate în apropierea bazei aeriene. Agenţia siriană a mai relatat că şapte persoane au fost rănite şi casele din zonă au fost grav avariate.

‘Agresiunea americană a provocat moartea a nouă civili, între care patru copii, a rănit şapte persoane şi a provocat distrugeri importante asupra caselor din satele Shayrat, Al-Hamrat şi Al-Manzul’, situate în apropierea bazei vizate, a transmis SANA, care nu precizează dacă această cifră include bilanţul de şase morţi furnizat mai devreme de armata siriană.

LĂSAȚI UN MESAJ