Artificiile şi pocnitorile au adus dosare penale pentru 25 de bistriţeni! Peste 80 kg de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti

70

Peste 80 kg de articole pirotehnice, o amendă în valoare de 5.000 lei şi 25 de persoane cu dosare penale, este bilanţul controalelor efectuate de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud în perioada 15 noiembrie 2016 – 4 ianuarie 2017 în cadrul acţiunii „Foc de artificii”.

 

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bistriţa-Năsăud şi cei de ordine publică au acţionat, în perioada 15 noiembrie 2016 – 4 ianuarie 2017, în baza planului naţional ,,Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii deţinerii, depozitării, comercializării, transportului şi folosirii de articole pirotehnice de către persoane fizice şi juridice.

Potrivit unui comunicat al IPJ BN, în această perioadă, poliţiştii au desfăşurat, pe raza judeţului, 24 de acţiuni şi controale de specialitate în complexe, pieţe şi alte obiective, pe raza judeţului nostru.

A fost retrasă unei persoane juridice autorizația eliberată pentru deţinerea, transportul, folosirea şi comercializarea obiectelor artizanale și de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice din categoria I.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 83,7 kg obiecte pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4.

În cadrul acţiunilor desfăşurate au fost constatate 32 de infracţiuni conform Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, fiind cercetate 25 de persoane în cauze penale. Totodată, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 lei„, precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ