Arhiepiscopul Tomisului câștigă lupta cu DNA

235

Victorie uriașă pentru Arhiepiscopul Tomisului.  IPS Teodosie a scăpat de controlul judiciar, în dosarul în care este judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, anunță B1 Tv.

Arhiepiscopul Tomisului a fost deferit Justiţiei de DNA Constanţa pe data de 3 februarie. Pe data de 9 februarie, judecătorul Cristian Deliorga, din Curtea de Apel Constanţa, învestit cu soluţionarea cauzei, a decis menţinerea lui Teodosie sub control judiciar. Nemulţumit de decizia magistratului, arhiepiscopul Tomisului a atacat hotărârea Curţii de Apel Constanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

 

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada 2010 – 2016, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalţi inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) în scopul de a primi fonduri europene.

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.392.964 lei.

Loading...

2 COMENTARII

  1. Asa s-a „dictat”… ( stati linistiti , ca n-o sa vezi acuma neaparat un popa Foarte Fericit , in puscarie ) si la urma urmei, pe noi nu ne „incalzeste ” nici… nici… !

LĂSAȚI UN MESAJ