Arctic va investi jumătate de miliard de lei într-o nouă fabrică în România

137

Producătorul de electrocasnice Arctic va realiza o investiţie de tip Greenfield, pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat rufe în Ulmi, Dâmboviţa. Valoarea totală a investiţiei pentru dezvoltarea acestui proiect este de 471 milioane de lei.

Compania-mamă, Arçelik, va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici.

“Această investiţie ne va permite să transformăm România într-un hub de producţie pentru întreaga Europă. Noua fabrică de maşini de spălat rufe are potenţialul de a transforma România într-o forţă globală în industria electrocasnicelor, întrucât va creşte capacitatea de producţie a Arctic în România. Proiectul reprezintă o investiţie importantă a grupului Arçelik pentru economia României, în ceea ce priveşte valoarea taxelor generate, dezvoltarea infrastructurii în zonă şi dezvoltarea profesională a forţei de lucru locale”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

Potrivit datelor companiei, până în 2024, proiectul nostru va crea 480 de locuri de muncă în judeţul Dâmboviţa, cu planuri de dezvoltare ulterioară. ”Adiţional creării de noi locuri de muncă, într-o regiune cu una din cele mai mari rate de şomaj din România, această investiţie va contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii la nivel local, prin dezvoltarea profesională a forţei de lucru, dar şi atragerea unor noi investitori în zonă”, a declarat şi Nihat Bayiz, Director General Arctic.

Noua fabrică de maşini de spălat rufe Arctic va fi prima unitate de producţie din grupul Arçelik  construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0 potrivit Capital.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ