APIR-BN lansează proiectul ”Istorie și Tradiții”

92

Asociația Profesorilor de Istorie din România (APIR) – Filiala Bistrița-Năsăud lansează proiectul „Istorie şi tradiţii”, concurs interjudeţean al obiceiurilor tradiţionale și simpozion didactic, proiect cofinanțat din bugetul local al muncipiului Bistrița.

 

Odată cu lansarea proiectului, APIR-BN va organiza la Bistrița, în zilele de 11 și 12 noiembrie, un simpozion didactic intitulat “Creativitate şi inovare în predarea-învăţarea Istoriei și a disciplinelor umaniste”, precum și Concursul interjudeţean al cântecului, dansului şi obiceiurilor tradiţionale „Istorie şi tradiţii”.

În cadrul simpozionului vor fi aduse în discuție probleme de interes privind predarea și învățarea istoriei și a disciplinelor umaniste, rolul și importanţa studierii acestor discipline în şcolile de astăzi, importanța promovării valorilor şi a patrimoniului istoric local și național în spiritul susţinerii egalităţii de şanse, a specificului tradiţional autentic local și regional, al valorilor europene comune. Vor participa cu comunicări, reprezentanți ai mediului universitar și preuniversitar din România și reprezentanți ai Institutului pentru Ştiinţele Educaţiei din Republica Moldova, precum și cadre didactice din județul Bistrița-Năsăud în calitate de grup țintă al acestor comunicări și dezbateri”, percizează într-un comunicat de presă președintele APIR Bistrița-Năsăud, prof. Claudiu Șular.

În cadrul Concursului interjudeţean al cântecului, dansului şi obiceiurilor tradiţionale – „Istorie şi tradiţii”, ajuns la ediția a IX-a, grupurile de elevi participanți vor trebui să prezinte în scenă câte un obicei tradițional, o personalitate locală reprezentativă pentru comunitatea lor, respectiv o reţetă culinară specifică zonei de provenienţă. Concursul se va desfășura în Sala de spectacole a Palatului Culturii Bistrița, sâmbătă 12 noiembrie 2016 începând cu ora 9,00, pe durata desfășurării probelor de concurs, fiind asteptat şi publicul spectator din municipiul Bistriţa, copii, tineri şi adulţi, iubitori de tradiţii. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ