Specialiștii în imobiliare sunt de părere ca în acest an se anunță un trend complet nou pe piață și anume acela că majoritatea cumpărătorilor de locuințe se orientează astăzi înspre locuințe nou construite, nu spre apartementele vechi așa cum se întâmplă până nu demult. Dacă apartamentele vechi reușeau să atragă un număr mare de oameni prin prețurile lor atractive, în acest an s-a înregistrat o creștere semnificativă a cererii pentru locuințele nou construite pe fondul calității construcțiilor dar și a scăderii prețurilor la aceste locuințe.

 

Calitatea si durabilitatea constructiilor, noul standard în materie de locuințe

 

Piața imobiliară este destul de dinamică la ora actuală, prețurile variind foarte mult de la un sezon la altul, iar acest lucru pare să creeze adevărate confuzii în rândul celor care se află în căutarea unei locuințe. Calitatea construcțiilor, rezistența și durabilitatea acestora în timp, precum și prețurile din ce în ce mai accesibile sunt doar câteva dintre aspectele care par să îi îndrepte pe viitorii proprietari înspre locuințele nou construite din cadrul ansamblurilor rezidențiale.

Ansamblurile rezidențiale oferă proprietarilor o serie destul de variată de avantaje, chiar dacă de cele mai multe ori aceste așezări sunt situate la periferia orașelor sau la o distanță destul de mare de centrele orașelor. Printre avantaje se numără faptul că locuințele sunt amplasate în zone liniștite, departe de agitația și forfota urbană, accesul la diverse facilități precum spații de joacă pentru copii și locuri de parcare suficiente pentru fiecare locatar în parte. Aceste aspecte par să devină prioritare pentru o masă tot mai mare de oameni, fapt pentru care cererile pentru ansamblurile rezidențiale se află într-o creștere constantă.

 

„Proprietarii își îndreaptă astăzi atenția înspre locuințele noi dintr-o varietate de motive, principalul fiind fără îndoială calitatea acestor construcții. Apartamentele vechi necesită de cele mai multe ori renovări care pot deveni extrem de costisitoare iar cei mai mulți dintre proprietari preferă să se poată muta în noua locuință cât mai repede posibil. Locuințele noi sunt spațioase, sunt compartimentate inteligent, iar aceste aspecte par sa fie de asemenea elemente care se transformă în factori decisivi pentru un număr mare de cumpărători de locuințe” a declarat Dan Similie, administrator la complexul rezidențial Sancasa.

Deși prețurile apartementelor noi se află într-o scădere ușoara, prețurile apartamentelor vechi par să se mențină. Spre exemplu, la finele lunii septembrie, suma medie solicitată pentru un apartament vechi la nivel național era de 1062 de euro pe metru pătrat, în timp ce pentru o locuință nouă se solicită 1201 euro pentru metru pătrat util. Acest dezechilibru pare să încurajeze și mai mult cererile de locuințe noi care înregistrează în momentul de față creșteri spectaculoase.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.