Ameninţările cu moartea şi mita nu au ţinut! Un bărbat din Maieru, trimis în judecată după ce a încercat să-şi scape o amică de braţul legii

869

Un bărbat din Maieru a fost trimis în judecată de procurori, după ce în urmă cu o lună a încercat să influenţeze declaraţiile unei persoane din Năsăud, ce avea calitatea de inculpat într-un dosar în care o persoană apropiată bistriţeanului era inculpată. Mai întâi, năsăudeanul a fost ameninţat cu moartea, după care i s-au promis 5.000 de euro ca să îşi schimbe declaraţia.

Măiereanul a fost prins în flagrant de poliţişti, ulterior fiind arestat preventiv.

 

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Neamţ Ioan a fost trimis în judecată „pentru comiterea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor, constând în faptul că la data de 29.05.2017, în scopul împiedicării tragerii la răspundere a unei inculpate, i-a cerut unui alt inculpat din aceeaşi cauză, prin constrângere, ameninţarea cu incendierea imobilelor, agresiune şi ucidere, având asupra sa un obiect contondent, iar la data de 30.05.2017, prin corupere cu suma de 5.000 de euro, să îşi schimbe declaraţiile, acceptând să-şi asume propria răspundere pentru faptele imputate inculpatei”.

 

 

La data de 30 mai a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal, privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, folosirea cu rea credinţă a bunului sau creditului societăţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, pe raza oraşului Năsăud, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au prins în flagrant delict un bărbat, de 33 ani, din Maieru, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, influenţarea declaraţiilor şi ameninţare.

Bărbatul, de 33 ani este bănuit că în zilele de 29 mai, respectiv 30 mai a.c. s-ar fi prezentat la domiciliul uneia dintre persoanele cercetate în dosarul menţionat şi ar ar fi ameninţat-o cu un obiect contondent, încercând să o determine să-şi schimbe declaraţiile date în legătură cu activitatea infracţională a altei persoane, cercetată în aceeaşi cauză.

Faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat, la data de 31 mai a.c., Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, care a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile„, se arăta într-un comunicat al IPJ BN transmis presei la începutul lunii iunie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ